Kuva ei liity Keliber-hankkeeseen. Kuva: nordec.com.

Nordecilta teräsrakenteet Keliberin litiumjalostamoon

Nordec Group Oyj:n kokonaan omistama Nordec Oy ja Keliber Technology Oy ovat allekirjoittaneet rakennussopimuksen Sibanye-Stillwaterin Keliber-litiumjalostamon teräsrakenteista sekä kantavien teräspoimulevyjen valmistuksesta ja asennuksesta. Hankkeen koko on 2800 tonnia teräsrakennetta ja 11 000 neliömetriä kantavia teräspoimulevyjä. Sopimuksen arvoa ei julkisteta.

Kuva ei liity Keliber-hankkeeseen. Kuva: nordec.com.

Keliber-litiumhankkeen tavoitteena on olla ensimmäinen eurooppalainen akkulaatuisen litiumhydroksidin tuottaja omista louhituista malmivaroistaan. Keliber on monikansallisen kaivos- ja metallinjalostuskonserni Sibanye-Stillwaterin tytäryhtiö, jonka toiseksi suurin osakkeenomistaja on valtionyhtiö Suomen Malmijalostus Oy.

Keliber-litiumjalostamon peruskiven muuraus oli tämän vuoden toukokuussa. Nordecin työt työmaalla alkavat heinäkuussa, ja sen odotetaan saavan oman osuutensa rakennushankkeesta valmiiksi helmikuussa 2024. 

Nordec kertoo osallistuneensa hankekehitysvaiheeseen yhdessä asiakkaan ja rakennuttajan kanssa optimaalisten ratkaisujen löytämiseksi. Hankkeella on joitakin ainutlaatuisia piirteitä verrattuna muihin vastaaviin hankkeisiin, sillä osa rakenteista tehdään eri valmistusyksiköiden ja kumppaneiden kanssa. 

– Meillä on aiempaa kokemusta vihreän siirtymän hankkeista, mikä antaa meille osaamista tukea asiakkaamme strategian toteuttamista omistautuneista ammattilaisista koostuvan projektitiimimme kanssa, Nordec-konsernin Industry & Bridges -liiketoimintayksikön johtaja Pasi Parkkinen toteaa. Nordec Group Oyj on rakennushankkeissa käytettävien teräsrunkorakenteiden ja julkisivuratkaisujen toimittaja Pohjoismaissa, Puolassa, Liettuassa, Tšekin tasavallassa ja Slovakiassa. Nordecin liikevaihto vuonna 2022 oli 310 miljoonaa euroa.