Kirsi Palviainen. Kuva: Rakennusteollisuus RT

Kirsi Palviainen valittu Talonrakennusteollisuuden toimitusjohtajaksi

Oikeustieteen kandidaatti Kirsi Palviainen on nimitetty Talonrakennusteollisuus ry:n toimitusjohtajaksi ja Rakennusteollisuus RT:n johtoryhmän jäseneksi. Hän aloittaa tehtävässä syksyllä, myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Kirsi Palviainen. Kuva: Rakennusteollisuus RT

Kirsi Palviainen siirtyy uuteen tehtäväänsä lakiasiain­johtajan paikalta Skanska Oy:stä, jossa hän on työskennellyt vuodesta 2013 lähtien. Aiemmin Palviainen on työskennellyt kahdesti Rakennusteollisuus RT -liitto­yhteisössä, ensin kymmenen vuoden ajan asia­miehenä etenkin asunto- ja kilpailu­asioissa sekä vuodet 2010–2013 elinkeino­asioiden johtajana. Näiden jaksojen välissä hän toimi laki­miehenä Skanskassa.

Talonrakennusteollisuuden toimitus­johtajan keskeisinä vastuu­alueina ovat jäsen­yritysten toiminta­edellytysten edistäminen ja elinkeino­poliittinen edun­valvonta, työmarkkina-asiat, alan veto­voiman ja vastuullisuuden kehittäminen, jäsen­palveluiden ja viestinnän järjestäminen sekä yhdistyksen hallinto.

Palviainen on myös osa RT:n ylintä johtoa ja toimii talon­rakentamisen toimiala­johtajana sekä RT:n toimitusjohtajan tukena liitto­yhteisön yhteisen toiminnan johtamisessa ja edun­valvonnassa. 

”Käynnissä on paljon toimialaa koskevia muutoksia ja kiinnostavia lainsäädäntö­hankkeita, joiden edun­valvontaan lähden innostuneena mukaan. Odotan kovasti yhteis­työtä Talonrakennusteollisuuden ja koko RT:n erinomaisen henkilöstön, sidos­ryhmiemme ja tietenkin jäsen­yritystemme kanssa. Jäsen­palveluiden osalta yksi järjestön tärkeistä tehtävistä on yksin­kertaistaa tätä moni­mutkaista maailmaa, eli kertoa käytännön­läheisesti ja ennakoivasti tulevista muutoksista siten, että yritykset pystyvät varautumaan niihin omassa toiminnassaan”, Kirsi Palviainen sanoo.

Talonrakennusteollisuuden pitkä­aikainen toimitus­johtaja Kim Kaskiaro, joka on toiminut viime vuodet myös Rakennusteollisuus RT:n työmarkkina­johtajana, jää eläkkeelle syyskuun lopussa. Seuraaja RT:n työmarkkina­johtajan tehtävään nimitetään myöhemmin.