Kuva: Jaana Ahti-Virtanen

Kiinteistö- ja rakentamisala kirjoittaa omaa kasvuohjelmaa

Kiinteistö- ja rakentamisfoorumin eli KIRA-foorumin 15 jäsenjärjestöä kokoaa parhaillaan kasvuohjelmaa. Se on alan oma tutkimus-, kehitys- ja innovaatio-ohjelma, jonka avulla tavoitellaan uutta, vientiin tähtäävää liiketoimintaa kestävän kehityksen raameissa.   

Kuva: Jaana Ahti-Virtanen

– Tämä on iso ponnistus. Rakennusala vie Euroopan materiaaleista 50 painoprosenttia, olemme paljon vartijoina, rakennetun ympäristön akateemisten järjestön RIL ry:n toimitusjohtaja Miimu Airaksinen toteaa. 

Kasvuohjelmaan halutaan konkreettisia toimenpiteitä, joiden toteutumista tuetaan rahoituksen oikealla kohdentamisella.  Tärkeitä sanoja ovat tuottavuuden parantaminen, vihreä siirtymä, digitaalisuus ja innovaatioiden tuonti liiketoimintaan.  

– Tavoitteena on hyvä elämä kaikille ja kilpailukykyiset suomalaiset yritykset, Airaksinen sanoo.

Kasvuohjelma kootaan viidessä työpajassa. Ensimmäinen on pidetty, ja siinä selvitettiin alan tulevaisuuskuvaa. Toukokuussa keskustelussa on vihreä siirtymä, kesäkuussa digitaalinen muutos, syyskuussa kestävä infrastruktuuri ja lokakuussa kasvuohjelman toimeenpano ja seuranta.

Kasvuohjelma julkistetaan vuoden 2021 lopussa.  

RILin lisäksi kasvuohjelmaa rakentavat Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL, Isännöintiliitto,  Kiinteistöliitto, Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, Kiinteistötyönantajat, Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA, Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL, Rakennusteollisuus RT, Rakennustieto Oy ja Rakennustietosäätiö RTS, RAKLI, SKOL, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ja Talotekninen teollisuus ja kauppa.