Livady
Kuva: Livady. Livadyn koetalo Zero Arctic.

Kestävän kehityksen TunnustusPAANU Arkkitehtitoimisto Livadylle

Suomen Arkkitehtiliitto on myöntänyt kestävän kehityksen TunnustusPAANUn 2020 Arkkitehtitoimisto Livadylle pitkäjänteisestä työstä perinteisten ja kestävien rakennustapojen parissa.

Kuva: Livady. Livadyn koetalo Zero Arctic.

– Livady on jo kolmen vuosikymmenen ajan perehtynyt perinteisiin rakennusmateriaaleihin, -tapoihin ja käsityötaitoihin ja soveltanut niitä ansiokkaasti korjaus- ja uudisrakentamiskohteissa, tunnustuksen saajan valinneen Eko-SAFAn puheenjohtaja Jonna Taegen sanoo.

– Livady on laatinut lukuisia rakennus- ja kulttuurihistoriaselvityksiä ja tehnyt uraauurtavaa työtä esimerkiksi keskiaikaisten kirkkojen puisten kattorakenteiden tutkimuksessa ja korjaamisessa. Historiallisesti merkittävien ympäristöjen kehittämiseksi Livady on toteuttanut laajoja konseptisuunnitelmia ja korjaustapaohjeita. Livady on osallistunut aktiivisesti korjausrakentamista koskevaan keskusteluun ja kehittämistyöhön ja ollut mukana muun muassa painovoimaisen ilmanvaihdon edistämisessä, Taegen kertoo.

Livadyn viimeisimpiin projekteihin on kuulunut Zero Arctic -tutkimushanke, jossa tavoitteena oli kehittää hiilineutraalin ja kestävään asuinrakentamisen konsepteja arktisille alueille. Keinoihin kuuluvat muun muassa siirtokelpoisuus, kevyet ja uusiutuvat paikalliset materiaalit sekä sisätilojen jakautuminen eri lämpövyöhykkeisiin. Hankkeen tapaustutkimuskohteet sijoittuivat Japaniin, Kanadaan ja Suomeen. Livady suunnitteli suomalaisen tapaustutkimustalon, toimi rakennusperinteen asiantuntijana ja oli osavastuussa raportin laatimisesta.