Kuva: L Arkkitehdit Oy

Keilarantaan suunnitellaan uutta toimistotilaa ja asuntoja tornitaloihin

Skanska CDF kehittää Espoon Keilaniemen Keilarantaan uutta toimistotilaa. Samalla Skanska ja Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöt ovat käynnistäneet yhteistyön, jonka tavoitteena on kahden asuinrakennuksen ja laajan toimistokokonaisuuden toteuttaminen. 

Kuva: L Arkkitehdit Oy

Espoon kaupungin Keilarantaa koskevan asemakaavan muutosprosessia edeltävä osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nyt nähtävillä. Alueen rakentamisen arvioidaan alkavan asemakaavamuutosprosessin jälkeen alustavasti vuoden 2024 aikana.

Skanska CDF suunnittelee Keilaranta 3:een toimistokokonaisuutta, johon kuuluu nykyisen viisikerroksisen rakennuksen saneeraus sekä 20-kerroksinen uudisrakennus. Kokonaiskerrosala on noin 28 000 kerrosneliömetriä. Toimitilakohde toteutettaisiin LEED-ympäristöluokituksen ja WELL-hyvinvointisertifikaatin kriteerien mukaisesti.

– Uuden toimistokokonaisuuden suunnittelussa huomioimme nykypäivän työelämän kehityssuunnat, joissa korostuvat erityisesti ympäristövastuullisuus, hybridityö sekä työntekijöiden hyvinvointi. Ensimmäisen kerroksen kattavat palvelu- ja liiketilat tuovat lisäarvoa tiloissa työskenteleville ja edistävät eri toimintojen sekä käyttäjäryhmien vuorovaikutusta. Loistava sijainti meren, metroaseman ja tulevan Raide-Jokerin läheisyydessä lisää kohteen houkuttelevuutta edelleen, kertoo Skanska CDF:n toimitusjohtaja Antti Säynätkari.

Keilaranta 5:een on suunnitteilla kaksi asuinrakennusta, joista 24-kerroksinen rakennus tulee Skanska Kotien omaperusteiseen tuotantoon. Asuntoihin suunniteltuja kerrosneliömetrejä on yhteensä noin 19 000.

–Keilarantaan suunnitteilla olevat asunnot täydentävät Skanska Kotien tarjontaa pääkaupunkiseudun huippupaikoilla. Kohde sijaitsee Espoon rantaraitilla, joka jatkuu merenrantaa pitkin kymmeniä kilometrejä, ja korkea rakentaminen mahdollistaa merellisten näkymien avautumisen myös yhä useammasta asunnosta. Asuntojen suunnittelussa korostuu ympäristövastuullisuus, jota edistää erityisesti RTS-ympäristöluokituksen tavoittelu, kertoo Skanska Kotien aluejohtaja Juhani Aspara.

Asuntorakentamisen lisäksi Skanska ja eQ toteuttavat uusia toimitiloja Keilaranta 5:een ja 7:ään, joissa nykyisin sijaitsevat kaksi toimistorakennusta saneerataan. Uudistettavien kohteiden yhteyteen on suunnitteilla lisäksi 15-kerroksinen uudisrakennus, ja kokonaisuudelle tavoitellaan BREEAM-ympäristöluokitusta.  

– eQ on omistanut Keilaranta 5:n ja 7:n tontit vuodesta 2019. EQ:n tonteilla sijaitsee kaksi täyteen vuokrattua toimistorakennusta. Nyt suunnitellussa kehityshankkeessa niiden yhteyteen on tarkoitus rakentaa kaksi asuintornia ja uutta modernia toimistotilaa sekä samalla elävöittää ranta-aluetta. Olemme tyytyväisiä, että kohteiden kehittäminen ottaa seuraavan askeleen kaavoituksessa ja olemme aloittaneet hyvän yhteistyön Skanskan kanssa, kertoo Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöjen sijoitusjohtaja Marjaana Berger.