Kuvassa Helmilämmön henkilöstö. Kuva: Joonas Nyrhinen

MV-Jäähdytys osti Helmilämmön liiketoiminnan

Kylmätekniikkaan ja ammattikeittiölaitteisiin keskittyvä huolto- ja projektiyhtiö MV-Jäähdytys on vahvistanut vaativien maalämpöjärjestelmien suunnittelu- ja projektiosaamistaan ostamalla Helmilämmön liiketoiminnan. 

Kuvassa Helmilämmön henkilöstö. Kuva: Joonas Nyrhinen

Helmilämpö on palvellut kiinteistö-, taloyhtiö- ja omakotitaloasiakkaita Pirkanmaalla vuodesta 2017. Helmilämpö on keskittynyt aina lämpöpumpputekniikkaan. 

Yrittäjä Mika Laaksonen kuvaa Helmilämpöä sitoutuneiden ammattilaisten perheenä, joka puhaltaa yhteen hiileen. 

– Ei meidän kokoisemme yritys olisi mitenkään voinut kasvaa meidän tahtiimme ilman joukkuehenkeä, joustavuutta ja äärimmäisellä pieteetillä tehtyä työtä, Laaksonen toteaa
MV-Jäähdytyksen toimitusjohtaja Ilpo Mäkelä kertoo, että Helmilämpö otti häneen yhteyttä selvittääkseen yhteistyömahdollisuuksia. 

– Olimme otettuja siitä, että Helmilämpö näki meidät luotettavana ja arvostettuna alan toimijana, Mäkelä kertoo. 
– Ennen kaikkea etsimme kasvumme tueksi kumppania, jota oma henkilöstömme arvostaa, Laaksonen kertoo. Oikea kumppani löytyi Laaksosen mukaan jaetun arvomaailman kautta. Myös MV-Jäähdytyksen palveluvalikoima tukee Helmilämmön missiota vihreän energian edistämisestä. 

MV-Jäähdytyksen liikevaihto vuonna 2021 oli 21,7 miljoonaa euroa ja sillä on yli 230 työntekijää. Helmilämmöllä on yhteensä 10 työntekijää ja sen liikevaihto vuonna 2021 oli 2 miljoonaa euroa.