Tarja Havukorpi, Simo Havukorpi, John Rantanen, Niko Hemtman ja Teemu Varis. Kuva: Mikko Käkelä

Insinööritoimisto Havukorpi on Vuoden 2022 sähkösuunnittelija

Vuoden 2022 sähkösuunnittelija on vihtiläinen Insinööritoimisto Havukorpi Oy. Valinnan tekivät RAKLI ry ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry.

Tarja Havukorpi, Simo Havukorpi, John Rantanen, Niko Hemtman ja Teemu Varis. Kuva: Mikko Käkelä

Insinööritoimisto Havukorpi Oy:n perusti vuonna 1986 nyt jo edesmennyt Raimo Havukorpi. Vuotta myöhemmin hän osti myös nummelalaisen sähköasennusliike Esasähkö Oy:n ja edelleen vuonna 2000 Jorvaksen Sähkö Oy:n. Sisarukset Simo Havukorpi ja Tarja Havukorpi johtavat nyt perheyrityksen toimintaa.

Yritys on erikoistunut kiinteistöjen sähkösuunnitteluun, automaatioon ja paloilmoitin- ja turvajärjestelmien suunnitteluun. Taloautomaation lisäksi Havukorpi Oy:n osaamiseen kuuluu myös suuremmissa kiinteistöissä käytettävien kiinteistönohjausjärjestelmien ja teollisuuden prosessiautomaation suunnittelu.

Yritys toimii pääasiassa Länsi-Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla. Vaativampia paloilmoitin- ja turvajärjestelmien suunnittelutöitä tehdään kuitenkin kauempanakin.

Yrityksen tuoreimpiin referensseihin kuuluu esimerkiksi Vihdin kirkon peruskorjauksen sähkö-, valaistus- ja automaatiosuunnittelu, sähköautojen älykkäiden latausjärjestelmien suunnittelua, useita toimitila- ja liikekiinteistöjä sekä monipuolisia omakotitalokohteita.

– Varsinkin omakotitalopuolella me olemme erikoistuneet KNX-taloautomaatioon. Järjestelmien integrointi ja ohjelmointi on meidän vahvin osaamisalueemme, yrityksen suunnittelupäällikkö Teemu Varis kertoo.

Yritys työllistää kolme henkilöä Nummelan kupeessa sijaitsevalla toimistollaan.

– Meitä oli aiemmin useampiakin, mutta koemme, että näin on hyvä. Sopivan kokoisissa töissä kaikki asiat tulevat hoidettua varmasti kunnolla ja kaikille työntekijöillemme voidaan tarjota suht´ tasainen kuorma töiden hoitamiseen, toteavat Havukorvet, mutta yrityksen kasvattaminenkaan ei silti ole mahdoton ajatus.

– Periaatteenamme on aina ollut keskittyä olennaiseen tekemiseen varmalla ammattitaidolla. Fokus pidetään asioissa, joissa osaamisemme on vahvinta, Varis toteaa.

Perussähkösuunnittelun saralla kilpailu on Simo Havukorven mukaan kovaa. Kova kilpailu tasaantuu hieman sen myötä, mitä enemmän suunnittelu vaatii erikoisosaamista.

– Olemme miettineet vielä nykyistä pidemmällekin menevää erikoistumista. Mitä enemmän osaamista järjestelmien suunnittelu vaatii, sitä vähemmän potentiaalisia tekijätarjokkaita rivissä on, toimitusjohtaja Simo Havukorpi sanoo.

Viime vuonna Havukorpi Oy:n liikevaihto oli 270 000 euroa ja tilikauden tulos 31 000 euroa. 

– Hienoa, että meidät valittiin pienenä, lähes 40 vuotta alalla toimineena perheyrityksenä Vuoden sähkösuunnittelijaksi. Kiitos tästä kuuluu ehdottomasti ammattitaitoiselle henkilökunnallemme, joka on aina halunnut panostaa oman osaamisensa kehittämiseen, hallituksen puheenjohtaja Tarja Havukorpi sanoo.