Kauri Melakari. Kuva: Timo Pyykönen

Kauri Melakari Reaglen datatiimiin

Kauri Melakari aloittaa kiinteistöalan neuvonantoyritys Reaglen tutkimustiimissä nimikkeellä Data Engineer. Melakarin nimitys on strateginen: asiakkaat odottavat uuden tyyppisiä toimintamalleja, joiden avulla kiinteistöjä tarkastellaan pitkäjänteisemmän arvonluonnin näkökulmasta.

Kauri Melakari. Kuva: Timo Pyykönen

Melakari on tehnyt pitkän uran Newsecin sekä KTI Kiinteistötiedon palveluksessa tutkimus- ja kehitystehtävissä. Hän liittyy Olli-Pekka Mustosen johtamaan Intelligence- eli tutkimus- ja digitalisaatiotiimiin 2. toukokuuta 2022.

–Vaikka datan käytön kehitys on ollut kiinteistöneuvonannossa toistaiseksi hidasta, on se entistä enemmän meidänkin toimialamme ydintä. Siksi vahvistamme tiimiämme vahvalla dataosaamisella. Se näkyy esimerkiksi neuvonantajien työn muutoksessa – uskon, että toimijat, jotka eivät nyt investoi digitalisaatioon, kuihtuvat todennäköisesti pois, Reaglen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Henri Hakala sanoo.

–  Alalla mylläävä datankäytön murros haastaa odotukset kiinteistöneuvonantajia kohtaan. Dataa pitää osata käsitellä oikein ja fiksusti, sillä yhä useampi asiakas perustaa päätöksensä neuvonantajan vahvistamaan tietoon. Murros kirittää uudistamaan alan palvelumalleja, joista monet ovat jääneet kehityksestä jälkeen. Hyödyntämällä avoimen lähdekoodin teknologioita voimme kehittää markkinadatan hallintaa ja dataan pohjautuvia palveluita entistä ketterämmin ja skaalautuvammin, Kauri Melakari kertoo.

– Kaurilla on erittäin vahva data- ja kiinteistöalan substanssiosaaminen. Pystymme tarjoamaan entistä laajemmin ja uudella tavalla sekä data-analytiikkaa että markkinaymmärrystä päätöksenteon tueksi, Olli-Pekka Mustonen toteaa.