Päärakennuksen ateljeen kattoon tullaan asentamaan uudet 1200600 mm DANOloft-levyt.

Kaupallinen yhteistyö: Knauf DANOloft-levyjen avulla laitat kodin akustiikan kuntoon vaikka itse

DANOloft-kipsiakustiikkalevyjen tasainen rei’itys absorboi ja hajottaa ääntä ja niiden avulla on mahdollista saavuttaa jopa 0,95 αw, mikä tarkoittaa käytännössä että vain 5 % levyihin kohdistuvasta äänestä heijastuu takaisin. DANOloftin avulla kaikuisesta kodista voi siis tehdä äänimaailmaltaan miellyttävän esimerkiksi työtiloissa tai korkeissa ja avoimissa tiloissa.

Espoossa luonnon keskelle rakenteilla olevassa omakotitalossa haluttiin luonnonrauhan jatkuvan myös sisätiloissa, joten kodin akustiikkaan päätettiin panostaa. Ratkaisuksi valikoitui 100 % kierrätettävästä luonnon materiaalista valmistetut Danoline DANOloft-levyt. Kyseiset rei’itetyt kipsiakustiikkalevyt on helppo asentaa DANOloft-ruuvein esimerkiksi puukoolaukseen vaikkapa omatoimisesti. Näin juuri toimi espoolainen omakotirakentaja, joka hyödynsi DANOloft-levyjä sekä päärakennuksen yhteyteen nousseen autotallin/työtilan alakatossa että päärakennuksen ateljeehuoneessa. 

Päärakennuksen 1200×600 mm DANOloft-levyjen asennuksesta huolehti asiakkaan toivetta mukaillen Kiiruna Talot Oy, jolta talopaketti tilattiin. DANOloft-levyistä ja kodin akustoinnista kiinnostuneet voivat tilata ilmaisen näytepalan täältä. Näytepalan kanssa on helppo jatkaa akustiikkakeskustelua talotoimittajan kanssa. Autotallin 600×600 mm levyt puolestaan asennettiin omatoimisesti.

– Autotallin työtila tulee omaan käyttööni. On koneita, porakoneita ja ynnä muita, joilla rakentelen kaikennäköistä mitä mieleen juolahtaa, esimerkiksi vanhoja huonekaluja entisöin. Kaikuisuus ei sellaiseen tilaan sovi ja kun nämä akustiikkalevyt on laitettu, niin voi kuunnella, miten iso se ero on, kertoo tyytyväinen rakennuttaja.

Päärakennuksen ateljeen kattoon tullaan asentamaan uudet 1200×600 mm DANOloft-levyt.

Toimelias rakentaja/remontoija voi omatoimisella asentamisella säästää sekä rahaa että aikaa, koska DANOloft-levyjen asennus edellyttää vain ruuvinvääntimen ja lankaa tai lasertyökalun levytyksen linjasuoruuden varmistamiseksi. Sekä levyt että ruuvien kärjet on maalattu valmiiksi, joten valmista kattopintaa syntyy heti levyjen asentamisen jälkeen. Oheiselta videolta voit katsoa, kuinka DANOloft-levyt asennetaan puurankaan. Espoolaisella rakentajalla on myös hyviä vinkkejä muille asentajille:

– Asentaminen ja käsittely oli ihan todella helppoa. Levyjen linjaamiseen käytin lankaa, mutta sen virittely vei kyllä aika lailla aikaa, että melkein lasertyökalua kannattaa käyttää mahdollisuuksien mukaan. Talotehtaan suuntaan sanoinkin, että jos teillä on suuntalaser, niin kannattaa ehdottomasti sitä käyttää asentamisen apuna. Levyt itsessään ovat todella mittatarkkoja, eli suoria saumoja on helppo saada aikaiseksi.DANOloft-levyjen maalattu pinta säilyttää puhtaan valkoisuutensa parhaiten, kun niitä käsitellään puuvillakäsineet kädessä. Näin vältetään esimerkiksi öljyisiä sormenjälkiä, jotka voivat tarttua levyihin, vaikka sormet näyttäisivätkin puhtailta. Levyihin on myös helppoa tehdä läpiviennit esimerkiksi valaistukselle ja tekniikalle. Espoon kohteessa työtilan kohdalle asennettiin linjakkaat valolistat ja parkkitilan ylle tehtiin levyihin reiät upotettaville valaisimille.

Autotallin työtilan valaistus toteutettiin linjakkain valolistoin, joille tehtiin tilaa levyjä katkaisemalla.

– Minulla on aina ollut työtila, mutta se on aina ollut joku semmoinen pihan perällä ollut mörskä kuin suoraan kauhutarinoista. Tämä on nyt aika eri luokkaa. Aluksi varmaan maalaan seinät ja katson työkalukaapin paikalleen, mutta vaimon kanssa ollaan ajateltu, että voitaisiin laittaa oikeastaan jotkin hienot tapetitkin. Ei tällaisessa tilassa kaiken tarvitse näyttää vain autotallin seinälle, kertoo lopputulokseen tyytyväinen rakennuttaja.