Kaupallinen yhteistyö: Tyylikkäillä ja kestävillä Visor-vekkikaihtimilla näkö- ja aurinkosuojaa

Isot lasipinnat ovat tämän päivän trendi niin julkisissa rakennuksissa, toimistoissa, liiketiloissa kuin kodeissa. Läpinäkyvä lasipinta on kuitenkin toisinaan tarve suojata tai peittää, mikä onnistuu vaivattomasti Visor-vekkikaihtimilla. Tyylikäs ja kestävä Visor-kaihdin antaa näkösuojaa sekä rajoittaa auringonpaahdetta ja häikäisyä.

Visor-kaihdin on laadukas, Suomessa valmistettu design-kaihdin, jolla on lukuisia käyttökohteita: ikkunat, sisälasiseinät, parvekelasit ja -kaiteet, terassit ja lasikatot. Visorin projektimyynnistä vastaava tuotepäällikkö Hannu Pitkänen kertoo, että vekkikaihdin soveltuu mainiosti esimerkiksi liiketiloihin, toimistoihin, palvelutaloihin ja julkisiin kohteisiin, kuten kouluihin ja päiväkoteihin.

– Visor-kaihdin antaa joustavasti näkösuojaa ja varjostaa sisätilat tehokkaasti auringonpaahteelta. Vekkikaihdin on kätevä käyttää, tyylikäs, kestävä, helppo pitää puhtaana ja vaivaton asentaa, Pitkänen luettelee.

Joustavaa näkösuojaa

Visor-vekkikaihtimen huippuominaisuuksiin kuuluu, että se on portaattomasti säädettävissä ylhäältä alaspäin ja alhaalta ylöspäin.

– Tämä on todettu erinomaiseksi ratkaisuksi, kun ikkuna, lasiovi tai -seinä halutaan suojata osittain. Helppokäyttöisen kaihtimen sulkeminen ja avaaminen tapahtuu tarvittaessa nopeastikin.

Visor-kaihdinta on saatavana läpikuultavalla, läpinäkymättömällä tai täysin pimentävällä kankaalla. Varsinkin vaaleat vekkikankaat päästävät luonnonvaloa lävitse, jolloin tila ei mene pimeäksi, vaikka kaihtimet olisivat kokonaan kiinni. Läpinäkymättömät kankaat ovat tiiviitä ja tarjoavat tehokkaan näkösuojan. Pimentävä kennokangas ei päästä lainkaan lävitseen valoa.

Kaihtimien värimaailmaa Hannu Pitkänen kuvailee skandinaavisen hillityksi. Tarjolla on kymmenen värivaihtoehtoa, kuten luonnonvalkoinen, hiekka, tummanharmaa ja khaki. Kennokankaasta on valittavana neljä värisävyä.

Kaihtimissa on kapeat ja huomaamattomat ylä- ja alaprofiilit. Kiinnikkeet eivät ole näkyvillä, vaan piilossa ala- ja yläprofiilien takana.

Visor-vekkikaihdin voidaan asentaa avattaviin ja kiinteisiin ikkunoihin sekä ovi-ikkunoihin ja liukulasioviin. Vekkikaihdin pysyy paikallaan eikä liiku lasin pinnalla ovea tai ikkunaa avattaessa tai suljettaessa.

– Lasiliukuovet ovat nykyisin suosittuja. Näihin Visorin kaihdin sopii hyvin, koska se on kevytrakenteinen ja ainoastaan 15 millimetriä kapea. Se mahtuu siten lasiliukuovien väliin, eikä jää jumiin ovea siirrettäessä.

Helppohoitoinen ja turvallinen

Polyesterikankaasta valmistettu Visor-vekkikaihdin on ilmeeltään siisti ja se palautuu takaisin muotoonsa, vaikka sitä rypistäisi käsillä. Vekkikaihdin onkin huomattavasti kestävämpi kuin perinteinen alumiininen sälekaihdin.

– Visor-kaihdin sietää melko kovaa käyttöä, minkä merkitys korostuu esimerkiksi päiväkodeissa ja kouluissa. Jos kaihtimeen osuu vaikkapa reppu, säilyttää se muotonsa, Hannu Pitkänen kuvailee arkielämän tilannetta.

Pehmeänä materiaalina kaihdinkangas toimii myös akustisena elementtinä.

Vekkikaihdin on helppohoitoinen. Puhdistamiseen riittää useimmiten imurointi ja pyyhkiminen kostealla liinalla. Kaihtimen voi tarvittaessa pestä myös vedellä.

Kaihtimessa ei ole lainkaan roikkuvia naruja tai tappeja. Se on siten lapsi­turvallinen, mutta myös siistin näköinen.

Monissa tiloissa vaaditaan palosuojattuja ratkaisuja. Lähes kaikista Visor-valikoiman tuotteista on valittavana myös palosuojattu vaihtoehto. Vekkikaihtimen kymmenestä väristä kahdeksan ja kennokankaasta yksi väri on saatavilla palosuojattuna kankaana.

Visorin kaihtimilla on Öko-tex-sertifikaatti, joten tuotteissa ei ole haitta-aineita.

Parvekkeelle näkö- ja aurinkosuojaa

Visor-kaihtimet tarjoavat samoja hyviä ominaisuuksia myös lasitetulle parvekkeelle ja terassille. Ne toimivat näkösuojana sekä suojaavat auringonpaahteelta ja -valolta.

– Visor-vekkikaihtimet auttavat pitämään lämpötilan matalampana verrattuna siihen, että aurinko porottaisi suoraan parvekkeelle. Tämä lisää viihtyvyyttä ja antaa mahdollisuuksia nauttia enemmän parvekkeen tarjoa­masta lisätilasta.

Kerrostalokohteessa huoneistojen samanlaiset parvekekaihtimet luovat rakennukselle yhtenäisen ja tyylikkään ilmeen.

Kaihtimien antama aurinkosuoja vaikuttaa paitsi viihtyvyyteen myös energiakustannuksiin. Kun aurinko ei pääse paistamaan täydeltä terältä sisätiloihin, pienentää se merkittävästi viilennyksen tarvetta.

Patentoitu kiinnitysjärjestelmä

Patentoitujen pikakiinnikkeiden ansiosta Visor-vekkikaihdin on helppo ja nopea asentaa. Kiinnitys esimerkiksi parvekelaseihin onnistuu usein ilman työkaluja tai porausta. 

Ikkunan lasilistan muotoilulla ei ole väliä, vaan Visor-kaihdin voidaan asentaa suoriin, viistoihin tai muotoiltuihin ikkunapuitteisiin. Visorilta on saatavana myös asennuspalvelu, jota suositaan erityisesti projektikohteissa. Kaihtimet voidaan asentaa helposti myös avattavien MSE-ikkunoiden sisäpintaan, sillä kaihtimen kiinnikkeet vaativat vain noin 7 millimetriä leveän lasilistan.

Visor ProdLib -kirjastossa on suunnittelijoille ja arkkitehdeille GDL suunnitteluobjektit ArchiCad- ja Revit-ohjelmiin. Objektien avulla kaihtimien lisääminen suunnitelmiin on helppoa ja vaivatonta. ProdLib-kirjastoa voi käyttää erillisenä ohjelmana tain integroituna suunnitteluohjelmistoon.

Kotimaista laatutyötä

Kaikki Visor-vekkikaihtimet valmistetaan mittatilauksena. Toimitusaika ovat tuotepäällikkö Hannu Pitkäsen mukaan nopea, 5-10 arkipäivää isossakin kohteessa.

– Tämän mahdollistaa Visorin Kempeleessä sijaitseva oma tehdas, jonka tuotanto on pitkälle automatisoitu. Tehtaassa valmistetaan vuosittain noin 250 000 kaihdinta.

Visorin tuotekehityksessä syntyy uusia innovaatioita.  Pitkänen kertoo, että Visorilta on lähitulevaisuudessa tulossa markkinoille kaihdin, jonka kankaan raaka-aineena käytetään kierrätysmuovia.

Visor on perustettu vuonna 1972, joten se on toiminut jo yli 50 vuotta. Perheyritys on laajentunut vuosikymmenten aikana lähes 170 henkilöä työllistäväksi Suomen Visor Oy:ksi, joka on vuodesta 2015 kuulunut Lumon Groupiin.

Visor-kaihtimille on myönnetty Design from Finland -sertifikaatti ja Avainlippu-merkki todisteena tuotteiden korkeasta kotimaisuusasteesta.

Toiminnan vastuullisuudesta kertoo ympäristösertifikaatti ISO140001. Lisäksi kaihtimien valmistuksessa tarvittavat komponentit hankitaan mahdollisimman läheltä. Niistä suurin osa tulee Suomesta tai muualta Euroopasta.

Visorin tuotteita menee myös vientiin ja niitä saatavana muun muassa Pohjoismaissa, Saksassa, Ranskassa, Espanjassa, Kanadassa, Sveitsissä, Virossa, Chilessä ja Yhdysvalloissa.

Suomen Visor Oy 
Zatelliitintie 13, 90440 Kempele  | visor.fi


Tuotepäällikkö Hannu Pitkänen, Projektimyynti Suomi
Tel. +358 50 3818 910  | hannu.pitkanen@visor.fi