Katajanokan Laituriin tulee S-ryhmän hotelli

Helsingin Katajanokalle rakenteilla olevaan työeläkeyhtiö Varman toimitila- ja hotellikiinteistö Katajanokan Laituriin avautuu kesällä 2024 S-ryhmän hotelli Solo Sokos Hotel Pier 4. 

Katajanokan Laituri -kiinteistöön avautuu kesällä 2024 S-ryhmän hotelli, johon tulee 164 huonetta. Vastuullisuus ohjaa hotellin suunnittelua ja toimintaa esimerkiksi materiaali- ja raaka-ainevalinnoissa. Hotellin sisustussuunnittelusta vastaa Franz Design.

Kiinteistöön tulee hotellin lisäksi Stora Enson pääkonttori, konferenssitiloja ja kaupunkilaisille avoimia kahvila- ja ravintolatiloja.

Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy:n suunnittelema puurakennus tavoittelee hiilineutraaliutta, ja sille haetaan korkeinta LEED Platinum -ympäristösertifikaattia. Rakennuksen tarvitsema energia tuotetaan uusiutuvilla energianlähteillä.

Katajanokan Laiturin on määrä valmistua kesällä 2024. Kiinteistön rakennustyöt ovat edenneet pohjarakentamiseen ja kellarin runkotöihin. Rakentajana toimii Haahtela. 

Tontilla aiemmin olleen kaupungin toimitila- ja varastorakennuksen purkujätteestä on Varman mukaan kierrätetty lähes kaikki. Irtokalusteita ja pintamateriaaleja kierrätettiin kaupungin järjestämässä huutokaupassa ja rakennuksen purkamisesta syntynyttä betonimurskaa käytetään täyttöaineena väylärakentamisessa sekä teollisuus- ja varastorakennusten pohjarakenteissa.