Asuuri

Kansallismuseon lisärakennuksen arkkitehtuurifinalistit valittu

Kansallismuseon lisärakennuksesta on parhaillaan käynnissä Uusi Kansallinen -arkkitehtuurikilpailu. 184 ehdotuksen joukosta kilpailulautakunta on nyt valinnut viisi työtä varsinaiseen suunnitteluvaiheeseen. Finalistit ovat työt Asuuri, Atlas, Haapio, Kolme Pihaa ja Lähde.

Kilpailun voittaja on selvillä joulukuussa. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Kansallismuseo, Museovirasto ja Senaatti-Kiinteistöt.

”Olemme kiitollisia ja ilahtuneita ehdotusten määrästä ja laadusta. Jokaisen eteen on nähty valtavasti työtä. Mielenkiintoiset ehdotukset ovat jokainen osaltaan rakentaneet tarinaa tulevaisuuden Kansallismuseosta”, kilpailun juryyn kuuluva Kansallismuseon ylijohtaja Elina Anttila sanoo.

Kaikkia kilpailutöitä on saanut huhtikuusta asti kommentoida nettisivulla uusikansallinen.fi. Finalistitöiden kommentointi on edelleen auki, ja muihinkin töihin voi tutustua sivulla edelleen.

”On ollut hienoa nähdä, kuinka aktiivisesti ehdotuksia on kommentoitu. Myös tuomaristo on tutustunut palautteeseen”, Anttila lisää.

Uusi Kansallinen -arkkitehtuurikilpailu etenee myötätuulessa, sillä viime viikolla nimitetty uusi hallitus sitoutuu hallitusohjelmassaan laajennushankkeen toteuttamiseen. Historiallisen Kansallismuseon päärakennuksen, lisärakennuksen ja pihapuiston muodostama uusi museokokonaisuus avautuu suunnitelmien mukaan vuonna 2025.

Tänä kesänä Kansallismuseon Kesäpihalle on tuotu paviljonki, jota Kansallismuseo tarjoaa erilaisille yhteisöille tapahtumapaikaksi. Helsinki-päivänä, keskiviikkona 12.6. klo 14–17 Kesäpihalla voi tutustua viiden finalistityön kilpailuaineistoon pullakahvien merkeissä.

Asuuri
Atlas
Haapio
Kolme Pihaa
Lähde

Kuvat: www.uusikansallinen.fi