Kuva: koja.fi

Koja-Yhtiöt Oy ostaa Chiller-konsernin

Kaksi vahvaa suomalaista ilmastointialan yritystä yhdistää voimansa. Kylmäratkaisujen Chilleristä tulee osa Kojaa.

Chiller Oy -konserni jatkaa yrityskaupan jälkeen Koja-Yhtiöt Oy konsernin itsenäisenä tytäryhtiönä ja henkilöstöjen työsuhteet säilyvät ennallaan. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Kuva: koja.fi

Pekka Salmi jatkaa Chiller Oy:n toimitusjohtajana. Elämäntyönsä Chillerissä tehneet omistajat Börje Mattsson ja Heikki Lahdenperä ovat etsineet oikeaa yhteistyökumppania pitkäjänteiseen kehitystyöhön ja kansainväliseen kasvuun.

”Kansainvälinen Koja on Chillerille paras mahdollinen uusi omistaja, koska perheyritysten arvot sekä vahvat tuote-ja palveluvalikoimat täydentävät toisiaan. Kasvua haetaan samoilta markkina-alueilta”, toteaa Pekka Salmi.

Yli 80-vuotiaan Kojan omistava Aallon suku on sanonut sitoutuvansa perheyrittäjyyteen seuraavat 100 vuotta. Parina viime vuotena on mm. investoitu 30 miljoonaa euroa tuotantoon ja T&K-keskukseen Suomessa.

”Chiller tuo konserniin uuden vahvan tukijalan. Uskomme jäähdytyksen ja ilmanvaihto-osaamisen yhdistämisellä kansainväliseen kasvuun”, sanoo Koja Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jorma Aalto.

Jäähdytyksen tarve ja merkitys kasvaa globaalisti. Kojan mukaan Chillerin jäähdytysosaaminen on huippuluokkaa ja sen pohjoisten olosuhteiden kokonaisratkaisujen osaaminen erityisvahvuus. Chillerin ja Kojan ympäristöystävälliset ja energiatehokkaat maailmanluokan innovaatiot ja järjestelmät yltävät kansainvälisiksi vientituotteiksi, jotka luovat puhtaita olosuhteita ja vähentävät hiilijalanjälkeä.

Modulaarisia jäähdytys-, lämmitys- ja energiaratkaisuja toimittavan Chiller Oy -konsernin liikevaihto on 22 miljoonaa euroa (2018).  Sillä on yhteensä 84 työntekijää Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Koja-Yhtiöt Oy:n liikevaihto on 73 miljoonaa euroa (2018). Sillä on yhteensä 321 työntekijää Suomessa, Ruotsissa, Yhdysvalloissa ja Venäjällä. Koja toimittaa ilmankäsittelyratkaisuja rakennuksille ja laivoille, prosessipuhaltimia teollisuudelle sekä kiinteistöjen talotekniikkaratkaisuja.