YIT:n Fiksulle toimistolle haetaan kehittämisvarausta Helsingin Kalasatamaan

YIT hakee kehittämisvarausta Kalasataman alueelle tulevan Fiksu toimisto -kärkihankkeen suunnitteluun. YIT:n tavoitteena on kehittää Kalasataman rantakortteliin kansainvälisesti kiinnostava tulevaisuuden fiksun toimiston esimerkkihanke.

Helsingin strategiassa tavoitteena on olla maailman parhaiten digitalisaatiota hyödyntävä kaupunki. Tavoitteena on kehittää kaupunkia alustana kokeiluille ja uutta luovalle elinkeinotoiminnalle. Fiksu Kalasatama on kehitetty innovaatioalustaksi ja Helsingin älykkäimmäksi kaupunginosaksi. Fiksu toimisto -hanke toteuttaa Helsingin strategiaa hyödyntäen uusimpia teknologisia innovaatioita.

Fiksu toimisto -hankkeen tavoitteena on myös toteuttaa Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelmaa ja löytää hiilineutraaleja ja energiatehokkaita ratkaisuja muun muassa tehokkaan tilankäytön ja muuntojoustavuuden kautta.

”Fiksu toimisto -hanke täydentää erittäin hyvin Fiksu Kalasatama -alueen kokonaisuutta. Fiksu Kalasatama -alusta soveltuu hankkeen kehittämiseksi sekä ratkaisujen ja innovaatioiden kokeiluihin. Toivotamme hankkeen tervetulleeksi alueelle ja olemme erittäin motivoituneita etsimään yhdessä työryhmän kanssa energiaälykkään ja fiksun toimiston ratkaisuja”, sanoo Kerkko Vanhanen, Forum Virium Helsingin ohjelmajohtaja.

Fiksu toimisto -hanke käynnistyy kumppanuus- ja ratkaisuhaulla yhteistyössä Helsingin kaupungin ja Forum Viriumin kanssa. Tavoitteena on löytää innovatiiviset ja digitaaliset palveluratkaisut sekä konseptit tulevaisuuden älykkääseen toimistoon mm. tilojen joustavasta käytöstä, uusista palveluista, energiatehokkuudesta sekä fiksuista rakennuksista. Haun on määrä alkaa syksyllä 2019. Ilmoittautuminen hakuun julkaistaan tammikuussa 2020, ja parhaiden ryhmien valitseminen ja palkitseminen tapahtuu loppuvuodesta 2020.

”Näemme Kalasataman hyvänä toimitila-alueena ja loistavana sijaintina pääkonttoritason käyttäjälle Kalasatama-Pasila -akselilla. Haemme hankkeeseen mukaan yhteistyökumppaneita, jotka haluavat olla mukana kehittämässä Fiksu toimisto -hanketta itselleen tai ratkaisuilleen. Haulla haluamme tunnistaa Fiksun toimiston parhaat ratkaisut ja tehdä hankkeesta kansainvälisesti houkuttelevan esimerkkihankkeen”, kertoo toimisto- ja hotellihankkeiden hankekehitysjohtaja Olli Viita YIT:ltä.