Kuvat: Tuomas Kivinen, Arkkitehtitoimisto Virkkunen & Co

Kalasataman sähköasemalla on vuoden metallijulkisivu

Suvilahdessa sijaitseva Helen Sähköverkon Kalasataman sähköasema ja sitä ympäröivä graffitiaita on valittu vuoden metallijulkisivuksi. Sähköaseman suunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Virkkunen & Co.

Kuvat: Max Plunger, Arkkitehtitoimisto Virkkunen & Co

Metalliteollisuus jakaa Vuoden Metallijulkisivu -palkinnon perustuen metallin hyödyntämiseen innovatiivisella ja kestävällä tavalla. Palkinto jaettiin nyt Suomessa ensimmäistä kertaa. Ruotsissa vastaavaa palkintoa on jaettu jo 10 vuotta.

Kalasataman sähköasema on otettu käyttöön vuonna 2018. Se palvelee noin  20 000:ta ihmistä Kalasataman, Kulosaaren ja Suvilahden kaupunginosissa. Sähköasemaa ympäröi graffitimaalaukseen suunniteltu metalliseinä.

–  Olemme hyvin otettuja ja iloisia palkinnosta, koska projekti oli melko vaativa. Sen toteutumisen mahdollisti erinomainen yhteistyö asiakkaan, suunnittelijoiden ja urakoitsijan kesken, arkkitehti Tuomas Kivinen Arkkitehtitoimisto Virkkunen & Co:sta sanoo.

Vaikka projekti oli melko pieni, tuomaristo oli vaikuttunut materiaalin luovasta käytöstä ja kaikkien palkintokriteerien täyttymisestä: teräksen ja metallin antamien mahdollisuuksien hyödyntäminen, innovaatio ja kestävä kehitys sekä ympäristöllisesti että sosiaalisesti.