Kuva: SRV

Kalasataman Loisto on valmis

Helsingin Kalasatamaan on valmistunut 32-kerroksinen, 124 metrin korkuinen tornitalo Loisto. Se on toinen osa kahdeksan tornitalon kokonaisuutta, jota rakennetaan uudistuvalle asuinalueelle. Muutot Loiston 249 asuntoon ovat alkaneet.

Kuva: SRV

– Kalasatamaan rakennettavat kahdeksan tornia ovat SRV:n historian suurin rakennushanke. Tornitalot tarjoavat ensimmäisenä Suomessa mahdollisuuden elämiseen pilvenpiirtäjässä. Korkea rakentaminen on myös kestävää kaupunkikehitystä, kun tontit hyödynnetään tehokkaasti tiiviissä kaupunkiympäristössä ylöspäin rakentaen ja hyvien julkisten liikenneyhteyksien lähelle. Loisto tarjoaa ainutlaatuisen kaupunkiasumisen konseptin, joka tarjoaa arjen sujuvuutta, helposti saatavilla olevia palveluita ja yhteistiloja, sekä tietenkin upeat maisemat. Toivotamme loistolaisille lämpimästi onnea uusiin koteihin, kertoo SRV:n asuntoliiketoiminnan johtaja Jorma Seppä.

Loistossa on 32 kerrosta ja 249 asuntoa. Asuntojen pinta-alat vaihtelevat 38 neliöstä reiluun 131 neliöön. Muutot aloitetaan porrastetusti alimmista kerroksista huoneistojen numerojärjestyksessä, ja muutot kestävät kolme ja puoli viikkoa. Loiston 30. kerroksessa on asukkaiden yhteistilat: juhlatila, saunaosastoja ja talon levyinen ulkoterassi. Talossa on asukkaiden oma kuntosali, etätyötilaa, neuvottelutiloja ja täysin varusteltu vierashuoneisto asukkaiden vieraiden majoitukseen. 

Tornitaloista ensimmäisenä valmistui vuonna 2019 Majakka, ja parhaillaan on rakenteilla Lumo One, joka valmistuu elokuussa 2022. Kalasataman seuraavan tornin rakentaminen käynnistynee SRV:n mukaan vielä tämän vuoden puolella.