Jatke rakentaa Hämeenlinnaan palvelu- ja pysäköintilaitoksen

Jatke Oy on allekirjoittanut Hämeenlinnan Pysäköinti Oy:n kanssa urakkasopimuksen asemanseudun palvelu- ja pysäköintilaitoksen rakentamisesta Hämeenlinnaan. Pysäköintitilat rakennetaan viiteen kerrokseen ja pysäköintipaikkoja on kaikkiaan 599.

Pysäköintitilojen lisäksi kohteeseen toteutetaan kaksi liikehuoneistoa, joiden kokonaispinta-ala on yhteensä 900 neliötä. Hankeen kokonaislaajuus on 20 213 bruttoneliömetriä. Urakkasumma on hieman yli 15 miljoonaa euroa.  Jatke Oy toimii hankkeessa kokonaisurakoitsijana, tilaaja vastaa kohteen suunnittelusta.

”Uusi palvelu- ja pysäköintilaitos on arkkitehtuurisesti monimuotoinen rakennus, joka istuu alueen kokonaisuuteen hyvin. Kohde toteutetaan paikallavalurakenteena, holvit ovat jälkijännitettyjä. Näyttävä julkisivu rakentuu paikallamuuratusta poltetusta tiilestä ja Corten-teräksestä. Olemme aloitteet rakennustyöt pilaantuneiden maiden puhdistamisen osalta, ja paalutustyöt käynnistyvät jo ennen juhannusta. Hanke valmistuu syyskuussa 2020”, toteaa Jatke Oy:n työpäällikkö Esa Rautanen.

”Moderni aurinkoenergiaa hyödyntävä laitos tulee palvelemaan sekä alueen kasvavaa asukaspysäköintitarvetta, pendelöijiä että lähialueen työpaikkapysäköintiä ja päivittäistavarakaupan asiakkaita. Kaikki autopaikat on varustettu moottorilämmityspistokkeilla ja sähköauton latausyksiköillä. Lisäksi monipuoliseen laitokseen tulevat tilat autopesulalle, rengasvarastolle, polkupyörien pysäköinnille sekä sähköavusteisten polkupyörien akkujen lataukselle. Tiloissa on myös mahdollisuus pyöräilyvarusteiden säilytykseen. Yhteistyö rakennushankkeen suunnittelun ja aloituksen osalta on toiminut erittäin hyvin arkkitehtitoimisto Inaro Oy:n ja rakennusyhtiö Jatke Oy:n kanssa”,  Hämeenlinnan Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Kulmala kertoo.

Jatke Oy on vuonna 2009 perustettu suomalainen rakennuskonserni, jonka liiketoiminta-alueina ovat asunto-, toimitila- ja korjausrakentaminen sekä kiinteistökehitys. Jatke-konsernin liikevaihto on noin 300 miljoonaa euroa, ja konserni työllistää reilut 300 henkilöä.