Idea uimahallista Lempäälän Ideaparkin alle etenee

Lempäälän kunta ja Kiinteistö Oy Ideapark ovat yhteistyössä valmistelleet uimahallihanketta vuodesta 2018 lähtien. Uimahalli aiotaan rakentaa Ideaparkin alla olevaan maanalaiseen luolastoon.

Lempäälän kunnanvaltuusto hyväksyi perustettavaksi hankkeen toteuttamista varten Kiinteistö Oy Lempäälän Uimahallin tammikuussa 2020. Lempäälän kunta on lupautunut sijoittamaan uimahalliin pääomia 4 miljoonaa euroa, ja sen omistusosuus yhtiöstä on 55 %. Yhtiö on Lempäälä kuntakonsernin tytäryhtiö.

Uimahalli-investointia rahoitetaan pääomasijoitusten lisäksi 13,8 miljoonan euron investointilainalla, jonka takauksen Lempäälän kunnanvaltuusto on hyväksynyt toukokuussa 2021. Yhtiö on saanut takausehtojen mukaisen hyväksyttävän investointilainan tarjouksen.

Uimahallihankkeelle haetaan myös investointiavustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Päätös avustuksen saamisesta saadaan keväällä 2022.

Uimahallin edistämiseksi on tehty vuosina 2020–2021 erilaisia valmisteluja. Kohteen uimapalveluita tarjoava operaattori on kilpailutettu julkisena hankintana, ja operaattorisopimus on allekirjoitettu lokakuussa 2021.

– Olisi hienoa viedä Lempäälän kuntaan kauan kaivattu uimahallihanke nyt päätökseen. Hankkeen eteneminen ja rakentamisen valmistelu jatkuu nyt yhtiön hallituksessa ja konserniohjauksen mukaisesti, kertoo Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö.