Tieto-Sähkötalo. Kuva: Tuomo Tamper

Hemsö ostaa yliopistokiinteistön Lappeenrannasta

Hemsö ostaa Lappeenrannan kampukselta Tieto-Sähkötalon. LUT-yliopisto jää kiinteistöön pitkäaikaiseksi vuokralaiseksi.

Tieto-Sähkötalo. Kuva: Tuomo Tamper

Yhteiskuntakiinteistöihin erikoistunut Hemsö ostaa LUT-yliopiston Lappeenrannan kampuksen niin sanotun Tieto-Sähkötalon. Myyjinä ovat LUT-yliopiston ja ammatillisen koulutuksen tukisäätiö ja Viipurin Taloudellinen Korkeakouluseura ry. Kaupan kohteena olevan kiinteistön pinta-ala on 5800 neliömetriä.

Hemsö ja LUT-yliopisto ovat tehneet tiloista 15 vuoden vuokrasopimuksen. 

– Haluamme olla mukana kehittämässä tulevaisuuden oppimisympäristöjä olemalla pitkäaikainen, vakaa ja luotettava toimija. LUT-yliopisto on meille erittäin kiinnostava asiakas. Heillä on lisäksi toimintaa myös Lahdessa, joka on meille ennestään tärkeä kaupunki, Hemsön Suomen-maajohtaja Jarkko Leinonen sanoo.

Hemsö voitti aiemmin tänä vuonna Lappeenrannan kaupungin hankintakilpailun Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen käyttöön tulevan Lauritsalan paloaseman vuokraamisesta. Leinosen mukaan Lappeenranta on Hemsölle kiinnostava alue laajemminkin, ja yhtiö on halukas tekemään merkittäviä investointeja kaupunkiin.

– LUTilla oli erityisiä toiveita, ja Hemsö halusi kuunnella niitä. He tekivät ratkaisuja, jotka olivat vuokralaiselle sopivia. Tukisäätiö on LUTin lähipiirissä, ja siksi hyvän ja toimivan vuokrasuhteen ja ymmärtävän uuden omistajan löytyminen oli ensiarvoisen tärkeää, LUT-yliopiston ja ammatillisen koulutuksen tukisäätiön edustaja Timo Alho sanoo.

– Vuokrasopimusneuvottelut käytiin syksyllä nopealla aikataululla, ja muutaman tapaamisen jälkeen löysimme molempia osapuolia tyydyttävän ratkaisun. Koska LUT toimii Lappeenrannan Skinnarilan kampuksella usean eri vuokranantajan kiinteistöissä, meille on tärkeää, että toimintatavat eri toimijoiden kanssa ovat mahdollisimman yhdenmukaiset. Neuvottelujen lopputulos on tätäkin päämäärää tukeva, yliopiston oppimis- ja tilapalveluiden johtaja Mika Sipi kertoo.

Hemsö omistaa Suomessa noin 140 000 neliötä oppilaitoskiinteistöjä, joihin kuuluvat muun muassa Taideyliopiston kampukset Helsingin Töölössä ja Sörnäisissä, Åbo Akademin kiinteistö Vaasassa, Paavolan kampus Lahdessa sekä Satakunnan ammattikorkeakoulun kampus Porissa. Lisäksi Hemsö rakennuttaa uutta konservatoriota Joensuuhun.