HögforsGST sijoittaa tamperelaiseen Bithouseen

HögforsGST:n toimitusjohtaja Antti Hartman on mielissään Bithouse-yhteistyön syvenemisestä. Sijoituksen tavoitteena on Hartmanin mukaan tukea Bithousen kasvua ja varmistaa HögforsGST:n jalansija lämmitysteknologian edelläkävijänä.

– Sijoitus Bithouseen tuo meille lisäpaukkuja älykkäiden ratkaisujen, kuten Fiksu-ohjausjärjestelmän kehitykseen. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme maailman parhaat lämmitysjärjestelmät, ja uskomme, että voimien yhdistäminen Bithousen kaltaisen osaajan kanssa mahdollistaa tämän tavoitteen saavuttamisen, Hartman sanoo.

Yhteistyö HögforsGST:n oman ohjelmistokehitystiimin ja Bithousen välillä on jatkunut jo pidemmän aikaa, mutta sijoitus vie toiminnan uudelle tasolle.

– Bithousen kannalta on hienoa saada HögforsGST:n kaltainen lämmitysalan huippuosaaja kumppaniksi. Entistä syvempi kumppanuussuhde mahdollistaa myös meille lisäpanostukset uuden teknologian kehitystyöhön, Bithousen toimitusjohtaja Tommi Nummelin sanoo.

Lämmitysala käy läpi parhaillaan suurta mullistusta, kun järjestelmät liittyvät yksi toisensa jälkeen osaksi älykkäitä ja vähäpäästöisiä asuinympäristöjä. Panostukset älyteknologioihin ovat olennainen osa HögforsGST:n kasvustrategiaa.

– Bithousen tuoma osaaminen ohjelmisto- ja protokollakehityksessä vahvistaa ennen kaikkea omaa Fiksu-tiimiämme. Lisäpanostus on tarpeen, sillä tarve Fiksun kaltaisille älykkäille ja integroiduille ohjausjärjestelmille kasvaa jatkuvasti. Esimerkiksi kaukolämpöalalla ollaan parhaillaan siirtymässä voimakkaasti kohti älykästä ja vähäpäästöistä neljännen sukupolven kaukolämpöä. Tähän kysyntään pyrimme vastaamaan tulevaisuudessa entistä voimakkaammin, Hartman toteaa.