Kuva: Hoas

Hoas sitouttaa kumppaneitaan ilmastotyöhön

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas haluaa määrittää kiinteistöjensä todelliset päästöt koko arvo­ketjussa. Tämä on luontevaa kehitystä Hoasille, joka teki loppu­vuodesta 2023 päätöksen siirtyä uusiutuvilla tuotettuun energiaan kaikissa kiinteistöissään, mikä laskee säätiön niin sanotut Scope 2 -päästöt nollaan ja kokonais­päästöjä yli neljänneksen.

Kuva: Hoas

– Hoasin kokonais­päästöistä 99 prosenttia ovat epäsuoria kasvihuonekaasu­päästöjä, eli niin sanottuja Scope 3 -päästöjä. Näistä merkittävä osa muodostuu rakennuttamisen lisäksi ostetuista tuotteista ja palveluista. Caverion on ensimmäinen kumppanimme, joka toimitti meille laskelmat säätiölle tuotettujen palvelujen päästöistä. Toimittaja­kohtainen päästö­laskenta on meille erittäin kiinnostavaa, ja sen pohjalta kehitämme yhteis­työtä päästöjen vähentämiseksi ja voimme yhdessä asettaa vaikuttavia ympäristö­tavoitteita, sanoo vastuullisuus­päällikkö Marika Nyyssönen Hoasilta.

Caverionin teknisen huollon ja kunnossa­pidon piiriin kuuluu yli 125 Hoasin kiinteistöä, joissa on noin 10 800 asuntoa ja noin 19 000 asukasta. Teknisen huollon ja kunnossa­pidon toimien merkittävimmät päästöt syntyvät vuoden 2023 tietojen mukaan Caverionin tekemistä ostoista ja palveluista. Kokonaisuudessaan teknisen huollon ja kunnossa­pidon päästöt olivat vuoden aikana 40 prosenttia suuremmat kuin esimerkiksi asukkaiden jätteiden.

Caverion ja Hoas laativat parhaillaan yhdessä tie­karttaa päästöjen vähentämiseksi. Älykäs ja kestävä rakennettu ympäristö ja vastuullisen opiskelija-asumisen mahdollistaminen inspiroi asian­tuntijoita molemmissa organisaatioissa.