Kuva: STK

Sähkötekniikan tukkumyynti laski 19,8 prosenttia alkuvuonna

Sähköteknisten tuotteiden tukku­myynnin arvo tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä oli 255,8 miljoonaa euroa. Se on 19,8 prosenttia vähemmän kuin vastaavalla jaksolla vuotta aiemmin. Sähköteknisen Kaupan Liiton (STK) tilastossa se on silti kaikkien aikojen kolmanneksi paras aloitus vuodelle.

Kuva: STK

– Rakentamisen lasku­suhdanne näkynee nyt myös sähkö­teknisessä tukku­myynnissä. Kaksi edellistä vuotta ovatkin olleet vuosi­myynnin osalta ennätyksellisiä koko STK:n tilastointi­historiassa, sanoo STK:n toimitusjohtaja Sallamaari Muhonen.

Kysyntä jatkui korkeana alku­vuonna 2024 erityisesti ohjaus- ja säätö­kojeet -tuote­ryhmässä, jonka myynti pieneni vähiten.

– Tulkitsen tilastoa niin, että parempaan energia­tehokkuuteen pyritään niin uudis- kuin korjaus­rakentamisessa. Sähköinen talo­tekniikka pystyy ohjaamaan rakennuksen kaikkia järjestelmiä valaistuksesta poisto­ilman lämmön talteenottoon.

– Energia­tehokkuuteen on hyvä investoida, sillä säästyvien eurojen lisäksi asukkaiden ja työn­tekijöiden kokema toimivuus ja mukavuus paranevat, Muhonen sanoo.