Kuusikon perhetukikeskus sijaitsee Kaupissa. Kuva: Anders Portman / Kuvatoimisto Kuvio Oy

Hemsö ostaa kolme sote-kiinteistöä Tampereelta

Tampereen kaupunki myy kaksi perhetukikeskusta ja yhden toimintakeskuksen Hemsölle. Toiminta kiinteistöissä jatkuu 15–20 vuoden vuokrasopimuksilla. Kaupan yhteishinta on 8,5 miljoonaa euroa.

Kuusikon perhetukikeskus sijaitsee Kaupissa. Kuva: Anders Portman / Kuvatoimisto Kuvio Oy

Yhteiskuntakiinteistöihin sijoittava Hemsö ostaa kolme sosiaali- ja terveydenhuollon kiinteistöä Tampereen kaupungilta. Kiinteistöt ovat Kuusikon perhetukikeskus Kaupissa, Päiväperhon perhetukikeskus Rauhaniemessä ja Kämmenniemen toimintakeskus Pohjois-Tampereella.

Tampereen kaupunki ja Hemsö ovat tehneet kiinteistöistä 15–20 vuoden vuokrasopimukset. Sopimukset siirtyvät vuoden alussa Pirkanmaan hyvinvointialueelle, joka vastaa jatkossa alueen sosiaali- ja terveyspalveluista. Vuokrattava pinta-ala on yhteensä noin 4000 neliömetriä.

– Tampere on meille vetovoimainen kaupunki. Nyt hankkimamme kiinteistöt ovat maltillisen kokoisia, mutta tärkeitä osia palveluverkossa. Haluamme myös olla heti vuodenvaihteessa laajentamassa yhteistyötä Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa. Omistamme alueelta jo kaksi paloasemaa, Ylöjärvellä ja Kangasalla, Hemsön maajohtaja Jarkko Leinonen kertoo.

”Kiitämme Tampereen kaupunkia johdonmukaisesta kauppaprosessista. Mielellämme syvennämme yhteistyötä kaupungin kanssa myös niissä palveluissa, joista kaupunki jatkossa vastaa.”

Tampereen kiinteistöjohtaja Virpi Ekholmin mukaan kaupunki keskittyy jatkossa tilojen omistamiseen ja vuokraamiseen niille palveluille, jotka ovat sen järjestämisvastuulla. Tällaisia palveluja ovat muun muassa varhaiskasvatus, perusopetus sekä kulttuurin ja vapaa-ajan palvelut.

– Myymällä sosiaali- ja terveyspalvelujen käytössä olevia kiinteistöjä rahoitamme niitä investointeja, joita tarvitsemme järjestämisvastuullemme jääviin palveluihin, Ekholm sanoo.Hemsö kertoo omistavansa Suomessa noin 75 000 neliötä sosiaali- ja terveydenhuollon kiinteistöjä.