Kuva: Riku Pihlanto/Helsinki Partners

Helsinki valmistelee Tennispalatsin myyntiä

Helsingin kaupunki suunnittelee Tennispalatsin myyntiä tarjouskilpailun voittaneelle kiinteistöalan yhtiö Niamille 30 miljoonalla eurolla.

Kuva: Riku Pihlanto/Helsinki Partners

Helsingin Kampissa olevalle Tennispalatsille haettiin vuonna 2022 tarjouskilpailun kautta uutta omistajaa. Kaupan kohteena on kaupungin omistaman Kiinteistöosakeyhtiö Tennispalatsin koko osakekanta. Kilpailun voitti Niam 30 miljoonan euron tarjouksellaan. Tontin omistus säilyy kaupungilla, mutta uudella omistajalla on mahdollisuus ostaa myös tontti itselleen.

Tennispalatsi rakennettiin vuonna 1937 autojen huoltohalliksi Helsingin olympialaisia varten, ja laajennuksen myötä se on toiminut muun muassa tavara­talona ja tennis­keskuksena. Rakennus on suojeltu sr-2 merkinnällä, eli sitä ei kaupunki­kuvallisesti ja kulttuuri­historiallisesti arvokkaana saa purkaa. Rakennuksen pinta-ala on yhteensä noin 18 500 neliömetriä.

Tennispalatsin suurin vuokralainen on Finnkino. Tennispalatsin toinen pää­käyttäjä on Helsingin taidemuseo HAM, joka etsii parhaillaan uusia tiloja.

– Olemme innoissamme tästä mahdollisuudesta ostaa kaupungin ehdottomiin maa­merkkeihin kuuluva rakennus, joka on värikkään ja pitkän historiansa aikana muuntunut moniin erilaisiin käyttö­tarkoituksiin,  maajohtaja Antti Muilu Niamilta sanoo.

Tennispalatsin myynti sopii Helsingin toimitila­strategiaan, jonka mukaan kaupunki luopuu tiloista, joita se ei tarvitse omassa palvelu­tuotannossaan ja joiden omistamiseen ei liity muita strategisia syitä.

Päätös myynnistä etenee kaupunkiympäristölautakunnasta kaupungin­hallitukseen ja kaupungin­valtuustoon.