Kuva: pixabay/geralt

Hellon osti enemmistön Graend Companysta

Helsingissä ja Lontoossa toimiva suomalainen palvelumuotoilutoimisto Hellon on ostanut enemmistöosakkuuden uudesta oululaisesta suunnittelu- ja teknologiayrityksestä Graend Companysta. Tytäryhtiön nimeksi tulee Graend by Hellon.

Kuva: pixabay/geralt

Graend Company on Antti PelkosenMaarit Kettusen ja Jukka-Pekka Heikuran viime talvena perustama digitaalisen suunnittelun ja kehityksen yritys.

– Olimme jo tovin kartoittaneet mahdollisuuksia lisätä tarjontaamme, kun huomasimme todella kovien teknologiaosaajien perustaneen Ouluun Graendin. Pelkosen, Kettusen ja Heikuran kunnianhimo, kokemus ja meriitit esimerkiksi Siili Solutionsin ja Bitfactorin kasvattajina ovat vakuuttavia ja he ovat valmis tiimi, jolla on kyky rakentaa suuria asioita. Tätä kunnianhimoa, uskallusta ja näkemystä tarvitaan maailmalla pärjäämiseen, ja sitä Hellonilta myös odotetaan, kertoo Hellonin perustajaosakas Jaakko Wäänänen.

Hellonin mukaan Graend-kaupan myötä yhtiöllä on nyt kyky varmistaa, että projektien alkuvaiheessa oivalletut pienetkin, mutta asiakaskokemuksen kannalta elintärkeät yksityiskohdat säilyisivät mukana muotoilijan pöydältä aina lopulliseen digitaaliseen palveluun asti.

Yrityskaupan odotetaan tuovan Graendille nopean laajentumismahdollisuuden Suomessa ja kansainvälisesti.

– Koska Hellon on palvelumuotoilussa maailman palkituin toimija, kohdistuu heihin paljon odotuksia. On upeaa päästä osaksi tällaista osaajien yhteisöä ja varmistamaan tuon laadun säilyminen myös teknologisessa toteutuksessa. Lisää samaa tekemällä ei saavuteta erilaista lopputulosta, joten meillä on syystäkin suuret odotukset tuleville, yhteisille hankkeille. Rakennamme samalla Graend by Hellonin omaa tarinaa Hellonin ja yhtiön nykyisten sekä uusien työntekijöiden omistamana itsenäisenä studiona, kertoo Graend by Hellonin Chief People Officer Maarit Kettunen.