Arktes suunnittelee Lempäälän maanalaisen uimahallin

Lempäälän Ideaparkin alle noin 30 metrin syvyyteen sijoittuvan uimahallin pääsuunnittelijaksi ja arkkitehdiksi on valittu oululainen Arkkitehtuuritoimisto Arktes Oy.  Rakennuttajakonsultiksi ja rakenne-, geo- ja akustiikkasuunnittelijaksi valittiin A-Insinöörit. Uimahalliin on suunniteltu altaita kuntouintiin, vesijuoksuun ja uimaopetukseen sekä muun muassa hieronta-allas, kylmäallas ja saunoja.

– Olemme tyytyväisiä, että hanke käynnistyy viimein konkreettisesti. Uimahallin suunnitelmat ovat jo pitkällä, ja niissä on otettu laajasti huomioon kuntalaisten toiveita, uimahalliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jocka Träsbäck kertoo.

– On hieno päästä mukaan tähän ainutlaatuiseen hankkeeseen, Arktesln arkkitehti Mika Syrén toteaa.

A-Insinöörit toimii Lempäälän kunnan ja Ideaparkin yhdessä omistaman Kiinteistö Oy Lempäälän uimahallin rakennuttajakonsulttina sekä vastaa uimahallin rakenne-, geo- ja akustiikkasuunnittelusta. 

– On hienoa saada lempääläläisten kauan odottaman uimahallin toteutus- ja lupasuunnittelu käyntiin. Suunnittelu ja rakentaminen on tarkoitus toteuttaa tälle hankkeelle räätälöitynä sovellettuna yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana, jossa hyödynnetään allianssimaisia toimintatapoja. Tällä tavalla huomioidaan hankkeen tekninen vaativuus ja tiukka aikataulu, rakennuttamisjohtaja Marko Yli-Rantala A-Insinööreistä kertoo.

Maaliskuussa luolaston uimahalliin kuuluva osuus siirtyi Ideaparkilta uimahalliyhtiön omistukseen. Uimahallin lisäksi Ideapark suunnittelee luolastoon myös hiihtoputken perustamista. Uimahallin toteutus- ja lupasuunnittelu käynnistyi 19. huhtikuuta. Töiden on määrä alkaa luolastossa lähikuukausina.