Kuvassa Airlonin toimitusjohtaja, A-Insinöörit teollisuus- ja talotekniikan Oulun yksikönjohtajana aloittava Sakari Mäenpää (vas.) ja A-Insinöörit -konsernin teollisuus- ja talotekniikan toimialajohtaja Sasu Karkiainen. Kuva: Kai Tirkkonen

Talotekniikan suunnittelutoimistot Airlon ja Silvea osaksi A-Insinöörejä

A-Insinöörit vahvistaa talotekniikan palvelujaan ostamalla LVIA- ja sähkösuunnittelualan insinööritoimistot Airlonin ja Silvean. Yhtiöt muodostavat A-Insinöörien uuden teollisuus- ja talotekniikan alueyksikön Ouluun.

Kuvassa Airlonin toimitusjohtaja, A-Insinöörit teollisuus- ja talotekniikan Oulun yksikönjohtajana aloittava Sakari Mäenpää (vas.) ja A-Insinöörit -konsernin teollisuus- ja talotekniikan toimialajohtaja Sasu Karkiainen. Kuva: Kai Tirkkonen

LVIA-suunnitteluun ja -valvontaan erikoistunut Airlon Development Oy ja sen tytäryhtiö, sähkösuunnitteluun erikoistunut Insinööritoimisto Silvea Oy ovat liittyneet yrityskaupalla osaksi suunnittelu- ja konsulttiyhtiö A-Insinöörejä. Noin 20 asiantuntijaa työllistävien toimistojen päätoimipiste on Oulussa. Yritysten yhteinen liikevaihto on kahden miljoonan euron luokkaa.

Yhdistymisen myötä A-Insinöörit laajentaa toimintaansa Oulun talousalueella entisten rakennuttamisen ja rakennesuunnittelun palvelujen lisäksi talotekniseen suunnitteluun.

Airlonin ja Silvean toimintamallit ja kumppanuudet etenkin talon- ja asuntorakentamisessa täydentävät A-Insinöörien mukaan sen talotekniikan palveluita myös valtakunnallisesti. 

– Olemme erittäin vaikuttuneita Airlonin ja Silvean hiotuista talotekniikkasuunnittelun toimintamalleista. Kumppanuussuhteisiin tullaan panostamaan jatkossakin. Meillä on jatkossa tarjota sekä talonrakentamisen että teollisuuden toimijoille kattavat ja dynaamisesti kehittyvät suunnittelupalvelut myös Pohjois-Suomessa, A-Insinöörien teollisuus- ja talotekniikan toimialajohtaja Sasu Karkiainen sanoo.

– Yhdistyminen A-Insinöörien kanssa avaa asiantuntijoillemme ovia uusiin ja innostaviin yhteishankkeisiin sekä kehittymisen ja urakehityksen polkuja tutussa porukassa. Asiakkaillemme mahdollistamme kattavammin eri suunnittelualueiden palvelut, Airlonin toimitusjohtaja Sakari Mäenpää sanoo.

Airlon ja Silvea muodostavat A-Insinöörien uuden teollisuus- ja talotekniikan Oulun liiketoimintayksikön. Yksikönjohtajana jatkaa Sakari Mäenpää. Silvean toimitusjohtaja Olli-Matti Törmänen jatkaa sähkösuunnittelun suunnittelujohtajana.