Karin kampus ulkoapäin
Karin kampus ulkoapäin, havainnekuva.

Hartela rakentaa Karin kampuksen Raumalle

Liikunta-, vapaa-aika- ja koulukeskus Karin kampuksen rakennusurakan on saanut Hartela Länsi-Suomi Oy:n Rauman-yksikkö. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 75,4 miljoonaa euroa.

Karin kampus ulkoapäin
Karin kampus ulkoapäin, havainnekuva.

Karin kampus on Rauman kaupungin tilaama ja kaupungin tilapalveluiden rakennuttama Karin kentän alueelle tuleva liikunta-, vapaa-aika- ja koulukeskus, joka valmistuu vuonna 2023. Rakennustyöt aloitetaan välittömästi. Pääsuunnittelijana hankkeessa toimii Verstas Arkkitehdit Oy.

Karin kampus -hankekokonaisuuteen kuuluvat uimahalli, Hj. Nortamon peruskoulu, kansalaisopisto sekä siihen sisältyvät kuvataide- ja käsityökoulut, musiikkiopisto, liikuntahalli ja nuorison kokoontumistila. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 75,4 miljoonaa euroa.
Koko rakennuksen bruttoala on noin 31 450 neliötä ja tilavuus 181 900 kuutiota.

Rakennuksen runko on pääosin elementti- ja paikallavalurakentein toteutettuja teräsbetonirakenteita, lisäksi uima- ja liikuntahallin kattokannakkeina on teräsristikoita.

– Hartela Länsi-Suomi Oy:n Rauman-yksikölle kampuksen rakennusurakka on erittäin merkittävä monella tapaa. Kyseessä on aivan Rauman keskustan tuntumaan tuleva uusi, kaupunkikuvaa merkittävästi muokkaava keskusrakennus. Olemme erittäin ylpeitä saadessamme toteuttaa paikallisesti tämän laajan ja haastavankin hankkeen, sanoo Rauman- yksikön aluejohtaja Lauri Piitari.

Kohteen vastaavana työnjohtajana toimii Ari Leino ja työpäällikkönä Matti Puustelli. Leinon mukaan sekä rakentamisen turvallisuus että laatu ovat avainsanoja Karin kampuksen rakentamisessa.