Kuva: Arkkitehtipalvelu Oy

Hartela ja NCC Järvenpään Ainolan aluekeskuksen asuntorakentajiksi

Ainolan aluekeskus on Järvenpään kaupungin kärkihanke, joka käynnistää eteläisen Järvenpään kehittämisen pääradan itäpuolella. Alueen asuntorakentajiksi on valittu Hartela ja NCC.

Kuva: Arkkitehtipalvelu Oy

Aluekeskuksen keskuskorttelin osa-alue IV:n toteuttajaksi on valittu Hartela ehdotuksellaan “Salainen Puutarha”.

– Haimme hinta-laatu -kilpailussa laadukasta toteutusehdotusta keskuskortteliin. Hartelan korkeatasoinen ja kaupunkikuvaltaan aluekeskukseen erinomaisesti istuva ehdotus vastasi parhaiten kaupungin tavoitteisiin ja laatukriteereihin, kertoo maankäyttöjohtaja Juhana Hiironen.

– Olemme tyytyväisiä, että ehdotuksemme vastasi kaupungin tavoitteisiin ja lähdemme innolla mukaan Ainolan aluekeskuksen kehittämiseen. Asuntorakentaminen hyvien raideyhteyksien varrelle on myös meidän kestävän kehityksen tavoitteiden mukaista,  Hartelan Etelä-Suomen aluejohtaja Tuomas Ruponen sanoo.

Keskuskorttelin ohella kaupunginvaltuusto päätti viereisen korttelin toteuttajien valinnasta neuvottelumenettelyllä. Aluekeskukseen vievän liikenneympyrän länsipuolelle tulee HOK-Elannon päivittäistavarakauppa. Korttelin asumisen kokonaisuuden toteuttaa NCC.

– Aluekeskuksen kumppanuuskaavoitus käynnistyy valittujen toimijoiden kanssa tulevana syksynä. Tavoitteena on, että asemakaava on lainvoimainen kevättalvella 2022 ja rakentaminen alkaa syksyllä 2022, Järvenpään hankekehityspäällikkö Salla Niemelä toteaa.