Antti Lehto (vasemmalla) vetää Aino Areenan liiketoimintaa. Erkki Siltala on hankkeen ?isä? ja omistaja. Taustalla rakenteilla oleva Aino Areena.

Järvenpäähän valmistuu 5000 neliön Aino Areena

Järvenpään Ainolassa toimiva ratsastuskeskus Aino muuttuu  3200 ihmistä vetäväksi monipuoliseksi Aino Areena -tapahtumapaikaksi. Nykyisiä tiloja uudistetaan ja niitä laajennetaan 2500 neliömetrillä. Kun rakennustyöt syksyllä 2021 valmistuvat, sisätiloja on tapahtumakäytössä kaikkiaan noin 5000 neliötä. 

Antti Lehto (vasemmalla) vetää Aino Areenan liiketoimintaa. Erkki Siltala on hankkeen ”isä” ja omistaja. Taustalla rakenteilla oleva Aino Areena.

– Aino Areena yhdistää uniikilla tavalla kulttuurin, yritysmaailman ja urheilun. Suunnittelussa pyrimme huomioimaan kulttuurihistoriallisesti merkittävän miljöön, viimeisten vuosien aikana ympärille rakentuneen elinvoimaisen kaupunkiympäristön sekä ihmiset ja eläimet, Aino Areenan omistaja Erkki Siltala sanoo. 

Aino Areenan tilat on suunniteltu niin, että ne muuntautuvat helposti tapahtuman luonteen mukaan, urheilupelistä messuihin ja yritystapahtumasta musiikkikeikkaan. 

–Tavoitteenamme on olla Suomen turvallisin tapahtumapaikka. Esimerkiksi kaikki ovet avautuvat ilman kosketusta, pinnat ovat antimikrobisia, areena lämpiää maalämmöllä ja katolla on aurinkovoimala. Pyrimme myös kaikin keinoin huomioimaan tapahtumäjärjestelyissä Aino Areenan lähellä asuvat naapurimme, Siltala sanoo. 

– Saman kokoluokan paikoista on Helsingin seudulla huutava pula. Aino Areenan tilat ovat juuri sopivan suuret ja pienet samaan aikaan. Lisäksi monet tapahtumapaikat ovat joko rouheita vanhoja teollisuustiloja tai urheiluhalleja. Aino Areenan puurakenteet, skandinaavinen tyylikkyys ja laadukkaat yksityiskohdat ovat niihin nähden poikkeus, Aino Areenan liiketoimintajohtaja Antti Lehto sanoo. 

– Aino Areena tuo merkittävän lisän kaupungin kulttuuri- ja urheilutarjontaan sekä elävöittää Ainolan aluetta. Sen vaikutus alueen liiketoimintaan on mittava, Järvenpään kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen sanoo.