Havainnekuva. Ei vastaa yksityiskohtaisesti lopullista toteutusta.

Kivistön palvelukeskuksen rakentaminen on alkanut

Vantaan Kivistön palvelukeskuksen rakentaminen käynnistyy lainvoimaisen rakennusluvan myötä. Rakennusyhtiö Lehto Group tekee parhaillaan alueella maanrakennustöitä. Palvelukeskuksen ensimmäisen vaiheen arvioidaan valmistuvan vuoden 2022 loppuun mennessä.

Havainnekuva. Ei vastaa yksityiskohtaisesti lopullista toteutusta.

– On hienoa, että hanke on nyt tässä vaiheessa ja rakennuslupa on lainvoimainen. Päätös sinetöi pitkän ja sitkeän kehittämisvaiheen, jonka tavoitteena oli ratkoa Kivistön asukkaita pitkään piinanneen palvelujen puutteen. Edellärakentaja-yhtiönä pystyimme ratkaisemaan tämän haastavan yhtälön hyvässä yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa, kertoo Lehto Tilat Oy:n aluejohtaja Heikki Schemeikka

Kivistön tulevan palvelukeskuksen tilat ovat laajuudeltaan noin 12 000 kerrosneliötä. Ankkurivuokralaisina toimivat Lidl ja S-market. Palvelukeskukseen sijoittuu kaupungin terveyspalveluita sekä nykyistä tilavampi nuorisotila. Tiloja on varattu myös lastenkulttuuritoiminnalle ja Aikuisopiston kurssitarjonnalle. Kivistön kirjasto sijoittuu palvelukeskukseen nykyistä suurempaan tilaan, mikä mahdollistaa kirjaston palvelujen, aukioloaikojen ja kokoelman laajentumisen. 

– Palvelukeskusta on suunniteltu hyvässä yhteistyössä ja olemme iloisia sen ripeästä etenemisestä. Odotettujen palveluiden lisäksi bussiliikennekin alueella sujuvoituu hankkeen myötä. Kivistön palvelukeskuksen viereen rakennetaan linja-autoterminaali, jossa varaudutaan myös sähköbussiliikenteeseen, Kivistön projektijohtaja Gilbert Koskela Vantaan kaupungilta sanoo.