Halton investoi Kausalan-tehtaaseen

Ilmanvaihtojärjestelmien valmistaja Halton investoi Kausalan-tehtaaseensa kaksi miljoonaa euroa tänä vuonna. Yrityksen mukaan tavoitteena on parantaa kilpailukykyä, tuotannon joustavuutta sekä energiatehokkuutta sekä pienentää tehtaan aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.

Haltonin mukaan tehtaan energiatehokkuusprojektissa keskitytään talotekniikan energiatehokkuuden ja ohjattavuuden parantamiseen sekä rakennusautomaatiojärjestelmän modernisointiin, millä halutaan parantaa sisäilman laatua. Automaatiojärjestelmän modernisointi mahdollistaa myös tehtaan liittymisen sähkön kulutusjouston markkinoille.

– Nyt tehtävä investointi vähentää hiilijalanjälkeämme 320 tonnia vuodessa. Tämä on erittäin merkittävä parannus ja keskeinen hanke vastuullisuustavoitteidemme saavuttamiseksi, Halton Oy:n toimitusjohtaja Tommi Rantanen sanoo. 

Kausalan-tehtaalla investoidaan myös uuteen aihiovalmistuslinjaan, jossa automaatio, laadunhallinta ja materiaalinkäyttö voidaan optimoida paremmin, mikä tuo säästöjä energiakulutukseen.

– Nyt tehtävä investointi suunnitellaan ja rakennetaan Suomessa Haltonin pitkäaikaisen yhteistyökumppanin toimesta. Olemme vuosikymmenien ajan panostaneet yhteistyöhön konetoimittajiemme kanssa. Suomessa on erittäin vahvaa ohutlevyosaamista ja koneenrakennustaitoa, joka on meille ensiarvoisen tärkeää, Halton Oy:n tuotantojohtaja Niina Keskinen toteaa.