Kuusitunturi Lahti jatkaa toimintaansa QMG-konsernin tytäryhtiönä ja Juha Kosonen jatkaa yhtiön toimitusjohtajana. Kuva: Johanna Kivelä

QMG ostaa Kuusitunturi Lahden

Talotekniikkakonserni Quattro Mikenti Group Oy ostaa Kuusitunturi-konsernin Lahden-yhtiön. Kuusitunturi-konserni keskittyy Kaakkois-Suomen markkinaan, ja Lahden-yhtiön kaupalla ei ole vaikutusta konsernin muihin yrityksiin. 

Kuusitunturi Lahti jatkaa toimintaansa QMG-konsernin tytäryhtiönä ja Juha Kosonen jatkaa yhtiön toimitusjohtajana. Kuva: Johanna Kivelä

Kuusitunturi Lahti työllistää 62 sähköurakoinnin ja turvatekniikan ammattilaista. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 7,8 miljoonaa euroa, josta noin 2 miljoonaa oli turvatekniikkaa ja sähköhuollon töitä. Yrityskauppa ei aiheuta muutoksia henkilöstöön tai asiakassopimuksiin. Kuusitunturi Lahti jatkaa toimintaansa QMG-konsernin tytäryhtiönä ja osana sen Väli-Suomen organisaatiota. Juha Kosonen jatkaa yhtiön toimitusjohtajana ja QMG:n pienosakkaana.

– Kuusitunturi Lahti täydentää erinomaisesti palveluitamme Päijät-Hämeessä ja Väli-Suomessa. Se jatkaa itsenäisenä paikallisena yhtiönä ja vanhalla nimellään. Uutta on ison konsernin tuki. Yhteistyö muiden tytäryhtiöiden kanssa on mahdollista aina, kun se on liiketaloudellisesti järkevää. Mitä nimeen tulee, niin yhtiöllä on vahva maine tällä alueella ja asiakkaat luottavat Juha Kososen vetämään tiimiin, joten emme näe nyt syytä vaihtaa nimeä. Yritysilme muuttuu QMG:n linjaan, kertovat QMG-konsernin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen ja Väli-Suomen yhtiöitä johtava Mikko Sahikallio.

Kuusitunturi-konsernin muut yhtiöt toimivat Imatralla, Lappeenrannassa ja Joutsenossa. Niihin kaupalla ei ole vaikutusta.

– Kuusitunturi-konserni keskittyy Kaakkois-Suomen markkinaan. Löysimme huolellisen keskustelun kanssa hyvän omistajan Lahden-yhtiölle. Uskon, että QMG tarjoaa Lahden työntekijöille hyviä näkymiä urakehitysmielessä, kertoo perheyhtiötä johtava Tommi Kuusitunturi.

QMG osti maaliskuussa oululaisen turvatekniikkayritys Capconin. 

– Strategiamme on kasvaa yritysostoilla, ja nyt seuraamme tiiviisti myös turvatekniikka-alaa. Haemme paikallisesti vahvoja ja kannattavia yrityksiä, Kimmo Liukkonen toteaa.

QMG-konserniin kuuluu 13 tytäryritystä sekä alakonserni QMG Partners, jossa on 12 tytäryritystä.