Kuva: aegviidu.eu

GRK rakentaa Viroon 150 kilometriä sähkörataa

Eesti Raudtee on valinnut GRK:n toteuttamaan Aegvidu–Tapa–Tartto -rataosuuden sähköistämistä. Hankkeen kokonaisarvo on noin 79 miljoonaa euroa. 

Kuva: aegviidu.eu

GRK:n mukaan Virossa on tavoitteena sähköistää suurin osan maan 1200 kilometrin rataverkosta vuoteen 2028 loppuun mennessä. GRK Suomi Oy ja GRK Eesti AS toteuttavat hankkeen, jossa Aegvidusta Tarttoon kulkevaa pääraidetta sähköistetään noin 150 kilometrin verran. 

Urakka alkaa helmikuussa 2023, ja urakan pitää olla kokonaisuudessaan valmis 1.12.2024 mennessä. 

– Tämä on historiamme suurin urakka Virossa. Toimimme Virossa kaikilla infrarakentamisen osa-alueilla, mutta näemme, että meillä on kasvumahdollisuuksia erityisesti rataliiketoiminnassa, johon Virossa investoidaan voimakkaasti. Nykyisen rataverkon modernisoinnin lisäksi Virossa on myös Rail Baltica -hanke, johon olemme rakentaneet jo yhden vihersillan, GRK Eesti AS:n toimitusjohtaja Priit Paabo kertoo. 

Hankkeessa GRK vastaa sähköradan ja syöttöasemien toteutussuunnittelusta ja niiden rakentamisesta. Tämän lisäksi kokonaisuuteen kuuluu kunnossapitosopimus vuosille 2025–2030.Kunnossapitoon kuulu muun muassa ympärivuorokautinen päivystys, tarkastukset, määräaikaishuollot ja viankorjaukset.