Kuva: httc.fi

Granlund ostaa kolme yritystä

Kiinteistö- ja rakennusalan konsulttikonserni Granlund laajentaa toimintaansa kolmella yrityskaupalla. Granlund Oy ostaa paimiolaisen VA Optimate Oy:n, Granlund Mikkeli Oy paikallisen Insinööritoimisto HTTC Oy:n sekä Granlund Lahti Oy WE Sähkö Oy:n.

Kuva: httc.fi

– Meillä on tavoitteena kasvaa sekä hyvin kohdennetuilla yritysostoilla että kasvamalla orgaanisesti. Näiden yrityskauppojen myötä Granlund-konserni vahvistaa paikallista talotekniikan palvelutarjontaansa Mikkelin, Lahden ja Turun seudulla, Granlundin toimitusjohtaja Pekka Metsi toteaa.

Granlund työllistää tällä hetkellä reilut 1000 kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijaa. Vuoteen 2025 mennessä konsernilla on tavoitteena kaksinkertaistaa nykyinen 103 miljoonan euron liikevaihto. Granlund-konserni muodostuu Helsingissä sijaitsevan emoyhtiö Granlund Oy:n lisäksi 13 tytäryhtiöstä ympäri Suomen. 

Nyt ostetuista yrityksistä paimiolainen VA Optimate Oy työllistää 14 talotekniikan rakennuttamiseen ja valvontaan sekä määrä- ja kustannuslaskentaan erikoistunutta asiantuntijaa. Toiminta painottuu Varsinais-Suomeen ja pääkaupunkiseudulle.   Mikkeliläinen Insinööritoimisto HTTC Oy on erikoistunut LVI-suunnitteluun ja -konsultointiin, ja se työllistää viisi asiantuntijaa. Lahtelainen WE Sähkö Oy on erikoistunut sähkösuunnitteluun. Se työllistää neljä asiantuntijaa. 

Kaikki kolme uutta konserniyritystä sulautuvat Granlundiin tulevan puolen vuoden aikana.