Havainnekuva:  Arkkitehtitoimisto Kanttia 2

Fira rakentaa VAV-asunnoille 16‑kerroksisen kerrostalon Myyrmäkeen

Fira ja VAV Asunnot Oy ovat sopineet kuusitoistakerroksisen asuinkerrostalon rakentamisesta Vantaan Myyrmäkeen. Rakentaminen alkaa kevään 2024 aikana, ja A‑energialuokkaan tähtäävän ARA‑kohteen on määrä valmistua 2025 lopussa. 

Havainnekuva:  Arkkitehtitoimisto Kanttia 2

Myyrmäen keskustaan, palveluiden ja aseman välittömään läheisyyteen rakentuvaan taloon tulee kaikkiaan 120 kohtuu­hintaista ARA‑vuokra-asuntoa. Osaksi suurempaa kortteli­pihaa rakentuvan torni­talon ylimpään kerrokseen rakennetaan kaksi sauna­osastoa, vilvoittelu­parvekkeet ja kerho­tila. Lisäksi vesi­katolle asennetaan aurinkopaneelit.

– Myyrmäentien 2C on VAV:n ensimmäinen korkean rakentamisen kohde. Tämä on hyvä esimerkki siitä, että myös kohtuu­hintaista asunto­tuotantoa voidaan toteuttaa vaikkakin kohde on arkki­tehtuuriltaan epä­tyypillinen, VAV:n rakennuttamisjohtaja Antti Huurre sanoo. 

– Olemme löytäneet kehitys­työllä oikean­laiset konseptit, joilla voimme rakentaa kustannus­tehokkaasti sekä nopeasti laadusta tinkimättä, kertoo Firan asunto­rakentamisen linjajohtaja Topi Laine.