Havainnekuva: ARRAK Arkkitehdit

Fira rakentaa pysäköintilaitoksen Järvenpäähän

Fira ja Järvenpään kaupunki ovat sopineet 401-paikkaisen pysäköintilaitoksen rakentamisesta Järvenpään Ainolan juna-aseman lähelle. KVR-urakka alkaa nyt, ja valmista on vuodenvaihteessa 2023–2024. 

Havainnekuva: ARRAK Arkkitehdit

Pysäköintilaitoksen käyttäjät ovat alueelle lähivuosina rakennettavan uuden asuinalueen asukkaita. Lisäksi pysäköintilaitokseen tulee liityntäpysäköintipaikkoja työmatkaliikennettä varten. Pysäköintirakennuksen kulmaan tulee valotaideteos, josta vastaavat kuvataiteilija Jaakko Niemelä ja kuvanveistäjä Helena Hietanen.

− Fira toteutti Järvenpään kaupungille viime vuonna valmistuneen Harjulan kampuksen ja siinä hankkeessa yhteistyö toimi erittäin hyvin. Sen pohjalta on hyvät edellytykset lähteä toteuttamaan tätä hanketta, toteaa Teemu Jaakkola rakennuttamistehtävistä vastaavasta Mestaritoiminta Oy:stä.

− Firalla on vahva kokemus ja osaaminen pysäköintilaitosten rakentamisesta ja pystymme hyödyntämään hyväksi havaittuja vakioituja ratkaisujamme myös tässä projektissa, kertoo Head of Project Development Tuomas Lankinen Firan toimitilarakentamisen linjasta.