Kuva: chemitec.fi

Fimpec osti Chemitec Consultingin liiketoiminnan

Fimpec on ostanut  espoolaisen insinööritoimisto Chemitec Consulting Oy:n liiketoiminnan. Kaupan on tarkoitus vahvistaa Fimpecin kansainvälistymistä ja laajentaa osaamista mineraalien prosessointiin ja akkukemikaaleihin. 

Kuva: chemitec.fi

Chemitec Consulting on vuonna 1986 perustettu konsultointi- ja suunnittelupalveluita tarjoava insinööritoimisto, joka on erikoistunut kemiantekniikkaan, prosessisuunnitteluun, energiateollisuuteen, ympäristötekniikkaan sekä mineraalien prosessointiin. Yrityksen palveluksessa työskentelee seitsemän henkilöä. 

– Nyt toteutuneella kaupalla vahvistamme Fimpecin kansainvälistymistä. Chemitec on jo hyvin kansainvälisesti toimiva yritys ja sen liiketoiminnan ostaminen sopii hyvin kansainvälistymisstrategiaamme, Fimpec Groupin toimitusjohtaja Jukka Nieminen sanoo. 

– Kyseessä on korkean osaamisen yhtiö, joka myös laajentaa toimintaamme uusille alueille. Kaupalla saamme aivan uutta osaamista ja jalansijaa mineraalien prosessointiin ja kemianteollisuuden puolelle sekä vahvistamme kasvussa olevaa energiatoimialaamme, Fimpecin kehitysjohtaja Frans Jokinen kertoo. 

Chemitecin kaikki käynnissä olevat asiakastoimeksiannot ja sopimukset jatkuvat kaupan toteutumisen jälkeen normaalisti. Samalla Chemitecin asiakkaille tulevat tarjolle Fimpecin projektinjohto- ja suunnittelupalvelut. Liiketoimintakaupan myötä Fimpec Nodeen siirtyy kuusi työntekijää. Chemitecin toimitusjohtaja Luis Rudolphy tullaan nimittämään Fimpec-konsernin kansainvälisen myynnin johtotehtäviin. 

– Meille kyseessä oli seuraavan askeleen ottaminen. Fimpecissä pääsemme osaksi suurempaa konsernia, mikä mahdollistaa osallistumisen suurempiin toimeksiantoihin ja hyödyntää osaamistamme niissä. Nyt tehty kauppa tarjoaa selkänojaa kansainväliseen kasvuun, Rudolphy toteaa. 

Fimpec on erikoistunut projektijohtamiseen ja suunnitteluun. Yrityksen liikevaihto vuonna 2021 oli 30,3 miljoonaa euroa, ja se työllistää 350 henkilöä Suomessa ja ulkomailla.