Kuva: Tuomas Uusheimo/KEKSI

Avain Yhtiöille kortteli Keski-Pasilasta

Senaatti-kiinteistöt ja Avain Yhtiöt Oy ovat allekirjoittaneet kiinteistökaupan Pasilan Ratapihakortteleiden alueella sijaitsevasta keskustatoimintojen korttelialueesta. Kauppahinta oli noin 22 miljoonaa euroa.

Kuva: Tuomas Uusheimo/KEKSI

– Nyt tehdyn kiinteistökaupan myötä Ratapihakorttelien alue alkaa olla suurimmaksi osaksi myyty. Kilpailuttamatta on enää kaksi pohjoisinta korttelia, Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Leena Palokangas kertoo.

Kortteliin rakennetaan liiketilaa sekä vapaarahoitteista ja tuettua asuntotuotantoa. Korttelissa on rakennusoikeutta 15 500 kerrosneliötä. Rakentaminen alkaa aikaisintaan vuonna 2024. 

– Ratapihakorttelialueen tuoreen kiinteistökaupan myötä Avain Yhtiöt täydentää Keski-Pasilan hankesarjaansa kolmannella ja sarjan toistaiseksi suurimmalla hankkeella. Uskomme, että nyt suunnitteille lähtevään kortteliin tulee aikanaan rakentumaan mielenkiintoinen kokonaisuus nykyisille ja tuleville kaupunkilaisille, rakennuttajapäällikkö Perttu Hettula Avain Yhtiöiltä sanoo.

Ratapihakorttelit sijaitsevat Helsingissä Keski-Pasilan palvelujen ja liikenneyhteyksien äärellä, Pasilan juna-aseman ja Tripla-keskuksen vieressä. Helsingin kaupungin suunnitelmien mukaan Pasila on vuoteen 2040 mennessä noin 30 000 asukkaan ja 50 000 työpaikan kaupunginosa.