Kuva: senaatti.fi

Espoon pääpoliisiaseman peruskorjaus on alkanut

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen Espoon Kilossa sijaitsevan pääpoliisiaseman peruskorjaus on alkanut, ja se valmistuu loppuvuodesta 2022. Rakennuksen omistaa kiinteistösijoitusyhtiö SSB Norden AB, jolta Senaatti-kiinteistöt on vuokrannut tilat Poliisihallitukselle.

Kuva: senaatti.fi

Senaatti-kiinteistöjen mukaan Espoon pääpoliisiasema uudistetaan nykyaikaiseksi ja poliisin toimintaa, uusia työnteon tapoja ja digitalisaatiota tukeviksi tilaratkaisuiksi. Turvallisuus, terveellisyys ja ympäristönäkökohdat on otettu laajasti huomioon suunnittelussa ja rakentamisessa. Remontin hinta on 23,6 miljoonaa euroa.

Uudet tilaratkaisut ovat Poliisihallituksen ja Senaatti-kiinteistöjen sekä paikallisten poliisilaitosten yhteistyössä laatiman poliisitalokonseptin mukaiset. Pääpoliisiasemalla poliisi siirtyy työskentelemään monitilaympäristöön.

– Peruskorjauksen jälkeen poliisin käyttöön valmistuvien toimitilojen laajuus on noin 14 000 neliötä. Uusissa tiloissa panostetaan talotekniikan ja rakenteiden osalta joustaviin ratkaisuihin, jotka palvelevat myös tulevaisuuden tilatarpeita, Senaatti-kiinteistöjen aluejohtaja Petri Turku sanoo.

Asiakas- ja lupapalvelutilojen yhteyteen rakennetaan laajennusosa, joka mahdollistaa sisäänkäynnin yhteyteen turvatarkastustilojen rakentamisen. Myös ulkovarastot ja poliisivankila uudistetaan.

Alustavan aikataulun mukaan poliisin henkilökunta muuttaa väistötiloihin vaiheittain elokuun alusta lähtien. Poliisiasemalla asioiville asiakkaille ensimmäiset muutokset näkyvät jo nyt, sillä aseentarkastus siirtyi väistötiloihin toukokuussa. Muiden lupa-asioiden ja esimerkiksi rikosilmoituksen jättämisen osalta poliisiasemalla voi vielä kesän ajan vierailla tuttuun tapaan.

– Turvaamme asiakas- ja lupapalvelutoiminnat peruskorjauksen aikana. Remontilla ei ole vaikutusta myöskään poliisin muuhun toimintaan, vaan palvelemme normaalin toimintakykymme mukaisesti, kertoo apulaispoliisipäällikkö Jarmo Pitkämäki.

Pääpoliisiasemalla työskentelee noin 430 henkilöä.