Kuva: SRV

Espoon koulukeskus Monikolle Hurraa-palkinto

SRV:n Espoon Leppävaaraan rakentama Monikon koulukeskus on saanut Espoon ympäristö- ja rakennuslautakunnan Hurraa-palkinnon erityisen ansiokkaasta ja onnistuneesti toteutetusta rakennetun ympäristön toteutuksesta. Hankkeessa oli peruskorjausta ja uudisrakentamista.

Kuva: SRV

Espoon ympäristö- ja rakennuslautakunta sekä ympäristö- ja rakennusvalvontakeskus totesivat perusteluissaan, että kohteessa on onnistuttu hienosti yhdistämään vanha suojeltu osa uuteen rakennukseen viihtyisäksi kokonaisuudeksi.

Monikko on Leppävaaran urheilupuiston ja kirkon läheisyydessä. Suojeltu osa peruskorjattiin ja modernisoitiin nykyaikaisten vaatimusten mukaisesti osaksi uutta rakennusta. Uudisrakennuksen julkisivumateriaaleina on käytetty kuultokäsiteltyä puuta ja 3D-struksturoitua valkobetonia.  Suojeltu osa ei jäänyt uudisosalle alisteiseksi vaan näyttäytyy itsenäisenä rakennuksena.

– Monikon koulukeskus on erinomainen osoitus onnistuneen hankkeen läpiviemisestä, johon on erityisesti vaikuttanut tiivis yhteistyö koko organisaation välillä kaikissa hankkeen eri vaiheissa. Nyt saatu Hurraa-palkinto todentaa hienosti hankkeen onnistumista, SRV:n yksikönjohtaja Marko Räisänen kertoo. 

Hanke on toteutettu yhteistoimintaan perustuvalla toteutusmallilla: Espoon kaupungin Tilapalvelut ja SRV ovat kehittäneet koulusuunnitelmat vastaamaan käyttäjien tarpeita ja hankkeen tavoitteita kustannustehokkaasti. Kolmikerroksisen koulukeskuksen laajuus on noin 15 000 bruttoneliömetriä. Monikon pääsuunnittelijana toimi Arkkitehtitoimisto Perko Oy.