Kuvassa Low Carbonin tuulivoimapuisto Ukrainassa.

Enersense rakentaa Mörknässkogenin tuulivoimapuiston

Enersense International Oyj:n Power-liiketoimintaan kuuluva Enersense PN Oy on tehnyt sopimuksen britannialaisen uusiutuvan energian yhtiön Low Carbonin kanssa Vöyrissä sijaitsevan Mörknässkogenin tuulivoimapuiston rakentamisesta. Kyseessä on Low Carbonin ensimmäinen tuulivoimainvestointi Suomeen.

Kuvassa Low Carbonin tuulivoimapuisto Ukrainassa.

Mörknässkogenin tuulivoimapuisto koostuu viidestä voimalasta, ja puiston rakentaminen alkaa kesällä 2022. Hanke valmistuu suunnitelmien mukaisesti syksyllä 2023. Enersensen toimitukseen kuuluvat puiston teiden ja nostoalueiden rakentaminen sekä voimalaperustukset, puiston sisäverkko ja sähköasema avaimet käteen -periaatteella. Urakan arvo on noin 7 miljoonaa euroa.

– Olemme iloisia, että Mörknässkogenin tuulivoimapuiston investointipäätös on nyt tehty, sillä se korostaa Low Carbonin kykyä ohjata tehokkaasti pääomaa uusiutuvan energian infrastruktuuriin isossa mittakaavassa. Valitsimme Enersensen yhteistyökumppaniksemme, koska vakuutuimme heidän kattavasta kokemuksestaan ja osaamisestaan tuulivoimapuistojen rakentamisessa. Odotamme innolla, että pääsemme yhteistyössä heidän kanssaan toteuttamaan ensimmäisen tuulivoimainvestointimme Suomessa, Low Garbonin toimitusjohtaja John Isherwood sanoo.

– Mörknässkogen on meille tärkeä hanke kasvavassa tuulivoimamarkkinassa, ja olemme erittäin tyytyväisiä, että Low Carbon valitsi meidät kumppanikseen ensimmäiseen tuulivoimainvestointiinsa Suomessa, Enersensen Power-liiketoiminnan johtaja Juha Silvola toteaa.