Kuva: yitgroup.com

YIT myy Venäjän liiketoimintonsa 50 miljoonalla

YIT on saanut päätökseen Venäjän liiketoimintojensa strategisen arvioinnin. Arvioinnin myötä YIT on allekirjoittanut sopimuksen Etalon Group PLC:n kanssa Venäjän liiketoimintojensa myynnistä. Venäjän liiketoimintojen strateginen arviointi käynnistettiin marraskuussa 2021, ja sitä kiihdytettiin vuoden 2022 maaliskuussa geopoliittisen tilanteen muututtua.

Kuva: yitgroup.com

– Ukrainan kriisin myötä Venäjän liiketoimintomme kohtasivat ennennäkemättömiä haasteita, ja toiminnan jatkaminen oli muodostumassa entistä vaikeammaksi. Liiketoimintojen myynti antaa meille mahdollisuuden nopeaan, kontrolloituun ja kokonaisvaltaiseen lähtöön Venäjältä. Tämä on sekä meidän että asiakkaidemme ja työntekijöidemme kannalta paras ratkaisu vallitsevissa olosuhteissa, toimitusjohtaja Markku Moilanen sanoo.

Ostaja Etalon Group kehittää asuntorakentamista Venäjällä, lähinnä Pietarissa ja Moskovan alueella. Etalonin pääkonttori on Kyproksella.

Kaupan odotetaan toteutuvan huhtikuussa. Kauppahinta on noin 50 miljoonaa euroa. Kaupan seurauksena YIT kirjaa ensimmäisen vuosineljänneksen tuloslaskemaan noin 150 miljoonan euron arvonalentumisen.Venäjän liiketoiminnoista kirjattava arvonaleneminen ei vaikuta YIT:n mukaan sen oikaistuun liikevoittoon. YIT luokittelee kaupan kohteena olevat toiminnot ensimmäisen vuosineljänneksen raportoinnissa myytävänä oleviksi omaisuuseriksi ja raportoi ne lopetettuina toimintoina.

Venäjän liiketoimintojen myynti ei vaikuta YIT:n mukaan sen muiden liiketoimintojen näkymiin. YIT odottaa jatkavien liiketoimintojen oikaistun liikevoiton olevan korkeampi kuin vuonna 2021.