Kuva: megatuuli.fi

Enersense ostaa Megatuuli Oy:n

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersense International Oyj ostaa maatuulivoimahankkeiden kehitysyhtiö Megatuuli Oy:n 18,5 miljoonalla eurolla. Kauppahinta maksetaan Enersensen uusilla osakkeilla.

Kuva: megatuuli.fi

Megatuulella on yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa eri puolilla Suomea käynnissä tai esiselvitysvaiheessa olevia hankkeita, joiden yhteiskapasiteetti on noin 3000 megawattia. 

– Osakekaupan toteutuessa ryhdymme Megatuulen yhteistyökumppaneiden kanssa kehittämään tuulipuistoja, osallistumme itse niiden rakentamiseen ja tulevaisuudessa tavoitteenamme on myös rakennuttaa sekä jäädä omistamaan puistoja ja tuottamaan päästötöntä energiaa, Enersensen toimitusjohtaja Jussi Holopainen kertoo.Holopaisen mukaan Megatuulen ja sen yhteistyökumppaneiden hankekehityskanta vastaa noin 20:tä prosenttia Fingridin arvioimasta Suomen tuulivoimakapasiteetin määrästä vuonna 2030. 

– Megatuulen tavoitteena on hankekehitykseen liittyvien yhteistyökumppaneidensa kanssa kehittää ja rakennuttaa 1 000 megawattia tuulivoimaa vuoteen 2025 mennessä. Osakekauppa mahdollistaa toteutuessaan Megatuulen hankekehitysosaamisen hyödyntämisen myös merituulivoimaprojekteissa Enersense Offshoren kanssa, Holopainen toteaa.

Osakekauppa vaatii toteutuakseen Enersensen ylimääräisen yhtiökokouksen päätökset muun muassa yhtiöjärjestyksen muuttamisesta sekä neuvotteluja Megatuulen keskeisen hankekehityskumppanin kanssa. Megatuulen nykyiset osakkeenomistajat jäävät osakekaupan toteutuessa omistamaan Megatuulen uuden äänivallattoman osakesarjan osakkeet. mikä edellyttää muun muassa sitä, että Megatuuli kykenee noudattamaan kyseisiin sopimuksiin sisältyviä velvoitteita.