Kuva: digita.fi

Digitalle uusi konesali Pasilan Pieneen Pajaan

Digita avaa maaliskuussa 2023 tiukat turvavaatimukset täyttävän Pieni Paja -konesalin Helsingin Pasilassa. 

Kuva: digita.fi

– Pieni Paja on suunnattu maksimaalista turvallisuutta ja parhaita tietoliikenneyhteyksiä arvostaville yrityksille ja julkisen sektorin toimijoille. Digitalla on pitkä kokemus yhteistyöstä turvallisuuskriittisten organisaatioiden kanssa, kertoo Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala

– Voimme räätälöidä ratkaisuja joustavasti ja kustannustehokkaasti varmistaen samalla sen, että täytämme tietoturvaamme määrittelevän ISO 27001 -standardin vaatimukset. Konesalissa toimiva ratkaisu, sen suojaaminen, pääsynhallinta ja valvonta toteutetaan aina asiakaskohtaisesti, Digitan Data Center -liiketoiminnasta vastaava johtaja Juha Syrjänen sanoo. 

Digitalla on palvelukeskus, jonka alaisuudessa toimivat muun maussa konesalien ympäristöjen valvonta, kameravalvonta, auditoidut kulkureitit, biometriset tunnisteet ja pääsynhallinta. Palvelukeskuksen työntekijät ovat Digitan omaa henkilöstöä. 

Digitan mukaan uudessa konesalissa on laaja valikoima tietoliikenneoperaattoreita, mikä takaa useita vaihtoehtoja nopeille tietoliikenneyhteyksille. 

Pienen Pajan konesalin sähkönsyötöt, jäähdytys ja varavoima on toteutettu kahdennettuina ratkaisuina. Diesel-generaattori turvaa poikkeusoloissa useamman vuorokauden häiriöttömän sähkönsyötön konesalin laitteille, Digita kertoo. 

Digitan mukaan kaikki konesalissa käytettävä sähkö on pohjoismaista tuulivoimaa. Tilojen jäähdytyksen ja ilmastoinnin lauhdelämpö kerätään Helenin kaukojäähdytysverkkoon.