Kuva: Lunden Architecture Company

DCA Instruments saa puisen tuotantorakennuksen Turkuun

Turun lentokentän lähelle Aerotielle nousee pääosin puurakenteinen, lähes 5000-neliöinen toimisto- ja tuotantorakennus. Rakennuttamisesta ja toteutuksesta vastaa turkulainen Rakennus-Salama ja suunnittelusta Eero Lundén Lunden Architecture Companylta. Rakennuksen tuleva käyttäjä on teknologiayritys DCA Instruments Oy.

Kuva: Lunden Architecture Company

Uudiskohteessa on toimistotilaa ja tuotantohalli. Tuotantohallin kaikki kantavat rakenteet on suunniteltu puurakenteisiksi, ja sen julkisivun verhoilu on siperianlehtikuusta. 1000-neliöisen toimistotilan pysty- ja vaakarakenteet toteutetaan puisina ja julkisivuverhoiluna on pääosin lasi.

DCA Instruments Oy:n toimitilat kaksinkertaistuvat uuden rakennuksen myötä.  

Rakennus-Salamalla on paljon kokemusta puurakentamisesta, mutta yrityksen mukaan hankkeisiin tuo haastetta vaihtoehtojen suuri määrä. 

– Puurakentamisen suurhankkeissa ei ole käytettävissä yleisiä standardidetaljeja tai niin sanottua “business as usual” -mallia, kertoo Rakennus-Salaman toimitusjohtaja Jori Salama

– Kaikilla toimijoilla on omat järjestelmänsä, ja suunnittelun sekä toteutuksen mallit ovat edelleen osin kehitysvaiheessa. Viranomaistenkin työtä helpottaisi, jos toteutusratkaisut eivät aina olisi uniikkeja silloin, kun toimija ei aiemmin ole toiminut kyseisessä kaupungissa, Salama sanoo.