Helsingin Vaakunan remontti on valmis

Helsingin ydinkeskustassa olevan Original Sokos Hotel Vaakunan kolme vuotta kestänyt uudistus on valmis. Vaakuna houkuttelee asiakkaita suomalaisella klassikkodesignilla ja parvekkeellisilla huoneilla. 

Original Sokos Hotel Vaakunan kaikki huoneet, ravintola 10.Kerros, aula sekä kokous- ja juhlatilat uudistettiin kolme vuotta kestäneessä hankkeessa, joka toteutettiin yhteistyössä Museoviraston kanssa. 

Vaakuna-hotelli ja Sokoksen tavaratalo valmistui vuoden 1952 olympialaisiin, ja rakennuksen suunnitteli SOK:n luottoarkkitehti, funktionalisti Erkki Huttunen. Vaakunan valaisinsuunnittelusta vastasi Paavo Tynell. 

Arkkitehtisuunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto HKP Oy ja sisustussuunnittelusta Sisustusarkkitehdit Fyra Oy. 

– Rakennus on osin suojeltu ja todella upea. Halusimme säilyttää mahdollisimman paljon vanhaa ja klassista tunnelmaa. Erityisesti kansainväliset asiakkaamme ihastelevat upeita valaisimiamme sekä näyttävää aulaa, hotellinjohtaja Satu Näsärö kertoo.

Huoneita on kaikkiaan 340. Hotellin erikoisuus ovat 9. kerroksen huoneet, joissa on jokaisessa oma parveke.

– Parvekkeilta aukeaa hienot näkymät eri suuntiin. Kesällä nämä huoneet ovat erityisen kivoja, kun voi omalla parvekkeella nauttia esimerkiksi illallista tai aamun ensimmäisen kahvikupillisen, Näsärö sanoo.

Hotelli sai myös lisää tilaa, kun 5. kerrokseen valmistui kokonaan uusi huonekerros. Entisellä Sokoksen kodin osastolla nautitaan nyt hyvistä yöunista. 

Vaakunassa on historiallisten rakennuksille tyypilliseen tapaan paljon erilaisia ja erikokoisia huoneita. Huonekerroksia on tullut ajan myötä lisää, ja matkailijoiden tarpeet ovat vaihdelleet. 

– Nyt kysytään paljon sviittejä ja isompia huoneita. Myös erikoisuudet kiinnostavat. Hotellilomilta haetaan elämyksiä, ja halutaan kokea uutta. Toisaalta klassikot ovat syystäkin klassikkoja. Vaakunan ajaton tyyli vetoaa vuodesta toiseen, Näsärö  toteaa.