Caverionilta älyä Fagerstan jääpalloareenan jäähdytykseen

Kuntayhtymä Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund (NVK) modernisoi Ruotsin Fagerstan jääpalloareenaa uudella, ympäristöystävällisemmällä jäähdytysjärjestelmällä ja digitaalisella seurannalla. Ammoniakkijäähdytys korvataan hiilidioksiditeknologiaa hyödyntävillä jäähdytyskoneilla.

– Aikaisemmassa jäähdytysjärjestelmässämme oli kuusi tonnia ammoniakkia, mikä ei tietenkään ole ympäristöturvallinen ratkaisu. Olemme iloisia korvatessamme vanhentuneen teknologian uudella jäähdytysratkaisulla, joka perustuu hiilidioksidijäähdytykseen, sanoo NVK:n tuotantoinsinööri Leif Ekengren.

NVK valitsi Caverionin toteuttamaan automaation sekä sähköistys- ja ilmanvaihtoratkaisut.

Kentälle asennetaan myös uusi Caverionin jäähdytysautomaatioratkaisu Huurre iTop, joka monitoroi jäähdytysjärjestelmää ja varmistaa luistelukenttien optimaaliset olosuhteet. Työ alkoi huhtikuussa 2021.

– Tunnemme hyvin olosuhteet ja uudet vaatimukset ilmastoälykästä, kehittyvää jäähdytysmarkkinaa kohtaan. Vaatimukset myös tiukentuvat koko ajan. Monien asiakkaidemme pitää korvata jäähdytysaineensa ympäristöystävällisemmillä, hiilidioksidiin pohjautuvilla vaihtoehdoilla lähivuosina. Ympäristöystävällisyyden ohella ratkaisumme vähentävät myös asiakaskohteiden energiankulutusta, sanoo Caverionin Ruotsin divisioonajohtaja Juha Mennander