Bravidalta ilmanvaihto Helsinki-Vantaan laajennukseen

Finavia rakennuttaa Helsinki-Vantaan lentoaseman Non-Schengen -alueen laajennusta. Länsisiipeen sisältyy kokonaisuudessaan yhdeksän uutta laajarunkokonepaikkaa terminaalitiloineen. Rakennusosan bruttoala on noin 34 400 neliötä. Bravida Finland Oy vastaa alueen IV-töistä.

– Hankkeen onnistumisen kannalta tärkeää on työnjohdon ja asennusporukan yhteistyökyky, joustavuus ja lisäresurssien saatavuus tarvittaessa. Lisäksi on tärkeää ymmärtää haasteet, joita ympäröivä toimiva lentokenttä tuo rakentamiselle. Bravidan valintaan toimittajaksi vaikutti kilpailukyinen hinta sekä hyvät referenssit, YIT Talo Oy:n vastaava työnjohtaja Roope Timonen kertoo.

– Olemme olleet terminaalin laajennusurakoiden urakkakilpailuissa aiemminkin mukana ja kolmena edellisellä kerralla päässeet tarjousneuvotteluihin tilaajan kanssa. Emme silti lannistuneet kovassa tarjouskilpailussa ja nyt neljännen kerran jälkeen pääsimme myös sopimukseen asti. Otamme innostuneena vaativan projektin haasteen vastaan ja pääsemme näyttämään Bravidan osaamista myös lentokenttäprojekteissa, Bravida Finland Oy:n yksikönjohtaja Pekka Partanen sanoo.

Lentoaseman Non-Schengen-alueen laajennus valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2020 kuluessa.