Kuvassa laukaalaisen AsfalttiPaanan pääomistajat, veljekset Olli-Matti Hytönen (vas.) ja Juha-Pekka Hytönen (oik.) sekä koneinsinööritaustainen toimitusjohtaja Kaisa Rautiainen. Kuva: Jiri Halttunen

Laukaalainen AsfalttiPaana osti osake-enemmistön viitasaarelaisesta Infra-Asfaltista

AsfalttiPaana-konserni laajentaa kaupan myötä palveluvalikoimaansa ja tarjoaa jatkossa yhteisen Katutekno-brändin alla lähes kaikkea asfaltista niin rakennusfirmoille kuin yksityisille omakotitaloasujillekin, esimerkiksi teiden kunnostusta, ylläpitoa ja pihojen rakentamista.

— Nyt muodostuneella kokonaisuudella meillä on valmiudet tarjota niin uutta asfalttia tielle ja pihaan kuin vanhojen korjauksiakin erilaisin menetelmin. Katuteknossa on tunnistettu teiden kunnostuksen kasvavat tarpeet, joihin pyrimme tällä yrityskaupalla reagoimaan, toimitusjohtaja Kaisa Rautiainen Katuteknosta sanoo.

Kuvassa laukaalaisen AsfalttiPaanan pääomistajat, veljekset Olli-Matti Hytönen (vas.) ja Juha-Pekka Hytönen (oik.) sekä koneinsinööritaustainen toimitusjohtaja Kaisa Rautiainen. Kuva: Jiri Halttunen

Ajoituksensa puolesta yrityskauppa osui nappiin eli pahimpaan routavaurioaikaan.

— Jo ennen yrityskaupan toteutumistakin olemme voineet toimia yhdessä Suomen oloihin poikkeuksellisesti. Asfaltin korjaustyöt ovat jatkuneet läpi talven jopa yli 20 asteen pakkasessa ympäri Suomen. Massantuotanto on nyt pystytty pitämään käynnissä Viitasaarella. Tuotantomatkat ovat aiempaa lyhyemmät, mikä pienentää myös ekologista jalanjälkeämme, pääomistaja Olli-Matti Hytönen kertoo.

Katuteknon tuote- ja palveluvalikoima kattaa jatkossa kaupunkien ja kuntien tarpeet asfaltoitujen pintojen rakentamiseen ja kunnostamiseen sekä suurten rakennusliikkeiden isot urakkakokonaisuudet.

— Ketteränä toimijana pystymme toimittamaan eri laajuisia kokonaisuuksia nyt myös pienistä yksityisistä omakotitaloalueista maatilojen tarpeisiin eli pystymme hoitamaan asfaltoinnit ihan pienistä töistä isoihin. Panostamme pientenkin asiakkaiden laadukkaaseen ja nopeaan palveluun, Hytönen sanoo.

Raaka-aineen kehitys omiin käsiin

Idea yrityskauppaan syntyi tiivistyvän yhteistyön myötä. Infra-Asfaltti on ollut yksi merkittävistä Katuteknon raaka-ainetoimittajista ja yrityskaupalla Katutekno saa mahdollisuuden panostaa raaka-aineen tuotekehitykseen aiempaa enemmän.

— Yrityskaupan myötä kahden yksittäisen asfalttitoimijan vahvuudet yhdistyivät, joten asiakastarpeet saadaan kokonaisvaltaisemmin täytettyä. Taustalla on vuoden-parin yhteistyö, jonka aikana on tunnistettu samat ongelmat, joihin halutaan löytää nyt yhdessä ratkaisuja, Timo Kemppainen Infra-Asfaltista kertoo.

AsfalttiPaana-konsernin liikevaihto oli viimeisen vahvistetun tilinpäätöksen mukaan syyskuussa 2017 3,3 miljoonaa euroa. Infra-Asfaltin viime kauden tilinpäätöstä ei ole vielä vahvistettu. Arvio ensi vuoden yhdistetystä konsernin liikevaihdosta on 5,5 miljoonaa euroa. Henkilöstöä arvioidaan olevan tulevalla päällystyskaudella yhteensä 35 henkilöä.

Yhtiöiden tavoitteena on tarjota entistä kestävämmät ja kustannustehokkaat ratkaisut. Esimerkiksi KT-valuasfalttipaikkaus on Katuteknon kehittämä nopea, turvallinen ja kustannustehokas asfaltinpaikkausmenetelmä, jota voidaan kehittää nyt myös raaka-ainepuoleen panostaen.

— Asiakkaidemme mukaan Katuteknon toimintamalli on erittäin tehokas. Keski-Suomessa ei ole vastaavaa täyden palvelun konseptia tarjoavaa yritystä toistaiseksi tässä kokoluokassa. Kehitämme aktiivisesti yhteistyökumppaneidemme kanssa uusia tuotteita jatkuvasti kasvaviin päällystys- ja paikkaustarpeisiin, Hytönen sanoo.

www.katutekno.com